Куп: Чука освојила Земунело, Радник славио на Карабурми!

Сурдуличани "освојили" Карабурму, Чукаричком "минималац" против Телеоптика! Фудбалери Инђије, Радника, нишког Радничког и Чукаричког су се пласирали у даље такмичење Купа Србије.  Међу осам најбољих и Инђија и Раднички.

Фудбал 23.10.2019 | 19:24
Куп: Чука освојила Земунело, Радник славио на Карабурми!
Инђија је са 2:1 савладала Пролетер на свом терену, а истим резултатом је Радник победио екипу ОФК Београда.

Раднички је на свом терену савладао Бачку са 2:0, док је Чукаричком био довољан један гол за победу над Телеоптиком.

Утакмице између Црвене звезде и Мачве, односно Партизана и Спартака из Суботице су одложење, а од 18.00 се састају Младост и Бачка Топола, те Војводина и Синђелић.

Позната су прва четири клуба која су се пласирала у четвртфинале Купа Србије. Изненађења није било, фаворити су оправдали ту предност на папиру, тако да су место међу осам најбољих изборили Чукарички, Раднички из Ниша, Инђија и Радник.

Бивши суперлигаш Бачка се добро држао на Чаиру до последњих 20 минута. А, онда је Раднички са два гола у кратком размаку изборио пролаз даље. Прво је Пантелић у 74. минуту погодио за 1:0, да би само три минута касније Ђилас потврдио победу Нишлија.

Чукарички је био на искушењу у Земунелу. Телеоптик је у првом колу купа направио изненађење, када је „на крову“ избацио Вождовац, па је хтео да понови тај успех и против Брђана. Међутим, гости су у 34. минуту дошли до прености, из пенала, који је реализовао некадашњи ђак Партизана Лука Стојановић.

Тих 1:0 је остало до краја, па ће Брђани наставити такмичење у Купу Србије.

Још један нижелигаш је дочекао тим из елите и пружио му жесток отпор. ОФК Београд је на Карабурми угостио Радник, који је успео да у финишу дође до победе од 2:1.

Сурдуличани су повели поготком Дамњановића у 21. минуту, који је прво промашио пенал, па послао лопту у мрежу. Романтичари су изједначили у 41. минуту преко Величковића, а тријумф гостима донео је резервиста Макарић у 78. минуту.

У једином судару суперлигаша, Инђија је елиминисала Пролетер. После тешког периода у Суперлиги, зелено-бели су утеху нашли у Купу. После 45 минута игре било је 2:0 за домаће, а Новосађани су успели да ублаже пораз и да унесу мало драме у финиш меча, међутим, остало је коначних 2:1.

Осмина финала:

Инђија - Пролетер 2:1 (2:0)
ОФК Београд - Радник 1:2 (1:1)
Раднички Ниш - Бачка 2:0 (0:0)
Телеоптик - Чукарички 0:1 (0:1)
18.00 Младост - ТСЦ
18.00 Војводина - Синђелић
одложено Црвена звезда - Мачва
одложено Партизан - Спартак

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар