Званично - Барселона и Реал играју 18. децембра!

Фудбалски савез Шпаније саопштио је да ће велики дерби Барселоне и Реал Мадрида бити одигран 18. децембра на стадиону Камп Ноу.  Барсин паклени распоред: Дортмунд, Атлетико, Интер, Сосиједад, Реал Мадрид. . . ! Нови датум Ел Класика не одговара Каталонцима.

Фудбал 24.10.2019 | 16:14
Званично - Барселона и Реал играју 18. децембра!
Чувени "класико" требало је да се одигра 26. октобра у Барселони, али је одложен због насилних протеста, након што је деветоро каталонских политичких лидера добило затворске казне.

У саопштењу се наводи да је одлука донета после анализе и предлога оба клуба.

Шпанска лига је намеравала да се утакмица одигра у Мадриду, а да се меч у другом делу првенства одигра у Барселони, али је такмичарска комисија одбила предлог, пошто је против правила. Такође, против предлога била су и оба клуба.

Термин треба да потврди руководство Примере, пошто би чувена утакмица требало да се преноси широм света.

Првобитно, утакмица је требало да почне у суботу у 13 часова, како би пренос могли да гледају навијачи у Азији, САД и Јужној Америци, али нови вечерњи термин утицао би на те планове.

Услед промене термина шпанског Ел Класика (нови датум одигравања је 18. децембар), Барселона се нашла у врло незгодној ситуацији, пошто ће у непуне три недеље морати да одиграна неколико паклено тешких утакмица. 

Подсетимо, највећи дерби Шпаније требало је да буде одигран протеклог викенда, али га је тамошња фудбалска федерација одложила због великих нереда у Каталонији.

Барсин убитачни ритам почиње 1. децембра у Мадриду, када гостује Атлетику. Потом следе Мајорка код куће, Интер и Сосиједад на страни, па велики дерби са Реалом. Све то у само 17 дана.

А уочи новебарске репрезентативне паузе Каталонцима по распореду пада и окршај са Дортмундом у Лиги шампиона...

Датум који је одредила Фудбалска федерација Шпаније још није дефинитиван, пошто Ла лига планира да уложи жалбу.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар