Zvanično - Barselona i Real igraju 18. decembra!

Fudbalski savez Španije saopštio je da će veliki derbi Barselone i Real Madrida biti odigran 18. decembra na stadionu Kamp Nou.  Barsin pakleni raspored: Dortmund, Atletiko, Inter, Sosijedad, Real Madrid. . . ! Novi datum El Klasika ne odgovara Kataloncima.

Fudbal 24.10.2019 | 16:14
Zvanično - Barselona i Real igraju 18. decembra!
Čuveni "klasiko" trebalo je da se odigra 26. oktobra u Barseloni, ali je odložen zbog nasilnih protesta, nakon što je devetoro katalonskih političkih lidera dobilo zatvorske kazne.

U saopštenju se navodi da je odluka doneta posle analize i predloga oba kluba.

Španska liga je nameravala da se utakmica odigra u Madridu, a da se meč u drugom delu prvenstva odigra u Barseloni, ali je takmičarska komisija odbila predlog, pošto je protiv pravila. Takođe, protiv predloga bila su i oba kluba.

Termin treba da potvrdi rukovodstvo Primere, pošto bi čuvena utakmica trebalo da se prenosi širom sveta.

Prvobitno, utakmica je trebalo da počne u subotu u 13 časova, kako bi prenos mogli da gledaju navijači u Aziji, SAD i Južnoj Americi, ali novi večernji termin uticao bi na te planove.

Usled promene termina španskog El Klasika (novi datum odigravanja je 18. decembar), Barselona se našla u vrlo nezgodnoj situaciji, pošto će u nepune tri nedelje morati da odigrana nekoliko pakleno teških utakmica. 

Podsetimo, najveći derbi Španije trebalo je da bude odigran proteklog vikenda, ali ga je tamošnja fudbalska federacija odložila zbog velikih nereda u Kataloniji.

Barsin ubitačni ritam počinje 1. decembra u Madridu, kada gostuje Atletiku. Potom slede Majorka kod kuće, Inter i Sosijedad na strani, pa veliki derbi sa Realom. Sve to u samo 17 dana.

A uoči novebarske reprezentativne pauze Kataloncima po rasporedu pada i okršaj sa Dortmundom u Ligi šampiona...

Datum koji je odredila Fudbalska federacija Španije još nije definitivan, pošto La liga planira da uloži žalbu.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar