Он је бољи и од Месија!

Килијан Мбапе обара рекорде за које су многи мислили да су недостижни.  Можда нисмо свесни колико је Мбапе сјајан: Годину дана "испред" Месија! Помало се заборавља да је у питању тек "клинац" који има тек 20 година. . .

Фудбал 24.10.2019 | 16:52
Он је бољи и од Месија!
Француски нападач је у уторак постао најмлађи играч који је постигао 15 голова у Лиги шампиона.

Мбапа је ушао као резерва и за само 22 минута на терену постигао три гола уз асистенцију за победу ПСЖ над Клуб Брижом 5:0.

Тако је француски голгетер стигао до 15 голова у Лш са 20 година и 306 дана старости.

Надмашио је Лионела Месија који је до те бројке стигао са 21 годином и 288 дана, док је на трећем месту Раул Гонсалес са 22 године и 163 дана.

Мбапеов хет-трик је јубиларни 100. у историји групне фазе Лиге шампиона.

Када се говори о најбољим младим фудбалерима планете - једно име се готово увек изостави, али не због тога што не поседује квалитет да се уброји у елиту...

Килијан Мбапе и даље има само 20 година, али га већ дуже времена нико не посматра као "клинца" - најбољи је фудбалер Пари сен Жермена, уз дужно поштовање Нејмару, а уз то и легитимни кандидат за "Златну лопту", превазишао је ону под називом "Златни дечак".

Шампион света са Француском из 2018. године тек чека своје најславније тренутке каријере, али рекорде обара и у овим годинама...

Мбапе је у уторак на мечу против Клуб Брижа у 3. колу Лиге шампиона (5:0) ушао у игру тек у 52. минуту, а онда Томасу Тухелу показао да греши што покушава да га дисциплинује, ограничавајући његов фудбалски пробој...

"Донатело", како гласи надимак Француза, постигао је хет-трик погађајући мрежу Белгијанаца у 61, 63. и 83. минуту, још једном скренувши пажњу Европе на себе.

Тим погоцима оборио је и рекорд за који се мислио да нико никада неће успети!

"Скинуо" је једно од најдражих признања Лионела Месија које Аргентинац више не може да поврати. Килијан Мбапе је постао најмлађи фудбалер који је постигао 15 голова у Лиги шампиона - и то годину дана "пре" фудбалера Барселоне.

Килијан Мбапе је у тренутку када је постигао 15 голова у ЛШ имао само 20 година и 306 дана, док је Лионел Меси био нешто старији - 21 година и 288 дана.

Иза њих су Раул (22 године и 163 дана), па потом Бензема и Шевченко који су имали скоро 23.

Мбапе је у досадашњем делу каријере одиграо 156 утакмица и забележио 93 гола и 53 асистенције, али јасно је да му предстоји још вееелики рад како би стигао Леа Месија и приближио се осталим његовим рекордима. За то је пре свега неопходна констатност која никада није била проблем код Аргентинца...

Може ли да буде нови Меси у следећој ери фудбала?

Неко мора.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар