On je bolji i od Mesija!

Kilijan Mbape obara rekorde za koje su mnogi mislili da su nedostižni.  Možda nismo svesni koliko je Mbape sjajan: Godinu dana "ispred" Mesija! Pomalo se zaboravlja da je u pitanju tek "klinac" koji ima tek 20 godina. . .

Fudbal 24.10.2019 | 16:52
On je bolji i od Mesija!
Francuski napadač je u utorak postao najmlađi igrač koji je postigao 15 golova u Ligi šampiona.

Mbapa je ušao kao rezerva i za samo 22 minuta na terenu postigao tri gola uz asistenciju za pobedu PSŽ nad Klub Brižom 5:0.

Tako je francuski golgeter stigao do 15 golova u Lš sa 20 godina i 306 dana starosti.

Nadmašio je Lionela Mesija koji je do te brojke stigao sa 21 godinom i 288 dana, dok je na trećem mestu Raul Gonsales sa 22 godine i 163 dana.

Mbapeov het-trik je jubilarni 100. u istoriji grupne faze Lige šampiona.

Kada se govori o najboljim mladim fudbalerima planete - jedno ime se gotovo uvek izostavi, ali ne zbog toga što ne poseduje kvalitet da se ubroji u elitu...

Kilijan Mbape i dalje ima samo 20 godina, ali ga već duže vremena niko ne posmatra kao "klinca" - najbolji je fudbaler Pari sen Žermena, uz dužno poštovanje Nejmaru, a uz to i legitimni kandidat za "Zlatnu loptu", prevazišao je onu pod nazivom "Zlatni dečak".

Šampion sveta sa Francuskom iz 2018. godine tek čeka svoje najslavnije trenutke karijere, ali rekorde obara i u ovim godinama...

Mbape je u utorak na meču protiv Klub Briža u 3. kolu Lige šampiona (5:0) ušao u igru tek u 52. minutu, a onda Tomasu Tuhelu pokazao da greši što pokušava da ga disciplinuje, ograničavajući njegov fudbalski proboj...

"Donatelo", kako glasi nadimak Francuza, postigao je het-trik pogađajući mrežu Belgijanaca u 61, 63. i 83. minutu, još jednom skrenuvši pažnju Evrope na sebe.

Tim pogocima oborio je i rekord za koji se mislio da niko nikada neće uspeti!

"Skinuo" je jedno od najdražih priznanja Lionela Mesija koje Argentinac više ne može da povrati. Kilijan Mbape je postao najmlađi fudbaler koji je postigao 15 golova u Ligi šampiona - i to godinu dana "pre" fudbalera Barselone.

Kilijan Mbape je u trenutku kada je postigao 15 golova u LŠ imao samo 20 godina i 306 dana, dok je Lionel Mesi bio nešto stariji - 21 godina i 288 dana.

Iza njih su Raul (22 godine i 163 dana), pa potom Benzema i Ševčenko koji su imali skoro 23.

Mbape je u dosadašnjem delu karijere odigrao 156 utakmica i zabeležio 93 gola i 53 asistencije, ali jasno je da mu predstoji još veeeliki rad kako bi stigao Lea Mesija i približio se ostalim njegovim rekordima. Za to je pre svega neophodna konstatnost koja nikada nije bila problem kod Argentinca...

Može li da bude novi Mesi u sledećoj eri fudbala?

Neko mora.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar