Дортмунд и Мурињо - постоји контакт!

Бивши тренер Манчестера учи немачки језик!

Фудбал 24.10.2019 | 20:40
Дортмунд и Мурињо - постоји контакт!
Жозе Мурињо је опција за Борусију Дортмунд, а клуб је у редовним контактима са Португалцем, јављају немачки медији, односно Спорт Билд.

Мурињо има жељу да се врати тренерском послу и Борусија би могла да буде атрактиван избор, највише јер се жуто-црни редовно појављују у Лиги шампиона, а могао би да тренира Џејдона Санча, Марка Ројса и ПакаАлкасера.

Португалац се није бавио менаџерским послом откако је добио отказ у Манчестер Јунајтеду прошле године, али већ учи немачки језик што би могло да буде повезано са причама да ће у Дортмунд, пише Спорт Билд.

Дакле, немачки клуб га жели, а опција за место које тренутно држи Лусијан Фавр је и Ралф Рагник.

Овај 56-годишњак се појављивао на Скај Спортсу као коментатор, али је расположен да се врати тренерском послу. Имао би и шансу да изазове доминацију Бајерна из Минхена, а то је сигурно мотив који би га покретао познајући његов менталитет.

Билд истиче да је Мурињо први избор Дортмунда да наследи Лусијана Фавра чији тим до сада није био константан, али опет има 15 бодова једнако колико има и Бајерн из Минхена.

Већ је постојала редовна комуникација Муриња и Ханс Јоакима Вацкеа, а поред Муриња и Рангник, а ако би Португалац желео да води Борусију морао би да пристане на прилично смањење плате у поређењу са 24.000.000 фунти колико је имао у Манчестер Јунајтеду.

Фавру не виси толико позиција о концу, али клуб из Дортмунда проверава своје опције на дуже стазе како би изазвао Бајерн.

Да ли је Мурињо решење?

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар