Dortmund i Murinjo - postoji kontakt!

Bivši trener Mančestera uči nemački jezik!

Fudbal 24.10.2019 | 20:40
Dortmund i Murinjo - postoji kontakt!
Žoze Murinjo je opcija za Borusiju Dortmund, a klub je u redovnim kontaktima sa Portugalcem, javljaju nemački mediji, odnosno Sport Bild.

Murinjo ima želju da se vrati trenerskom poslu i Borusija bi mogla da bude atraktivan izbor, najviše jer se žuto-crni redovno pojavljuju u Ligi šampiona, a mogao bi da trenira Džejdona Sanča, Marka Rojsa i PakaAlkasera.

Portugalac se nije bavio menadžerskim poslom otkako je dobio otkaz u Mančester Junajtedu prošle godine, ali već uči nemački jezik što bi moglo da bude povezano sa pričama da će u Dortmund, piše Sport Bild.

Dakle, nemački klub ga želi, a opcija za mesto koje trenutno drži Lusijan Favr je i Ralf Ragnik.

Ovaj 56-godišnjak se pojavljivao na Skaj Sportsu kao komentator, ali je raspoložen da se vrati trenerskom poslu. Imao bi i šansu da izazove dominaciju Bajerna iz Minhena, a to je sigurno motiv koji bi ga pokretao poznajući njegov mentalitet.

Bild ističe da je Murinjo prvi izbor Dortmunda da nasledi Lusijana Favra čiji tim do sada nije bio konstantan, ali opet ima 15 bodova jednako koliko ima i Bajern iz Minhena.

Već je postojala redovna komunikacija Murinja i Hans Joakima Vackea, a pored Murinja i Rangnik, a ako bi Portugalac želeo da vodi Borusiju morao bi da pristane na prilično smanjenje plate u poređenju sa 24.000.000 funti koliko je imao u Mančester Junajtedu.

Favru ne visi toliko pozicija o koncu, ali klub iz Dortmunda proverava svoje opcije na duže staze kako bi izazvao Bajern.

Da li je Murinjo rešenje?

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar