И то је модеран фудбал...

Сити тражи инфлуенсере да пишу о “сјајној атмосфери”, уместо правих навијача желе студенте, младе професионалце, дођоше…! Све то за утакмице Лиге шампиона. . .

Фудбал 24.10.2019 | 20:02
И то је модеран фудбал...
Није баш да је Манчестер Сити “пластичан клуб”, како у данашње време називамо оне који су са милионима инвеститора преко ноћи постали велесиле, али није баш ни да је најпопуларнији на свету. Па ни у својој земљи, док о граду можемо да дебатујемо. Међутим, сви напори Грађана да покажу да су у самом Манчестеру популарнији од Јунајтед претрпели су тежак ударац кад је у јавност изашао оглас у коме клуб тражи инфлуенсере са друштвених мрежа да пишу промотивне текстове о “сјајној атмосфери” са утакмица Лиге шампиона.

Међутим, та “сјајна атмсофера” очигледно није баш толико сјајна, јер како сам Сити пише у огласу на апликацији Трибе – преко које инфлуенсери могу да траже послове – мало је вероватно да ће тврдо навијачко језгро Грађана доћи на утакмице, јер је жреб Грађанима доделио “три релативно непозната тима” за ривале.

Навијачи Динама, Шахтјора – највећих клубова у својим земљама – па и Аталанте вероватно би имали шта да кажу на ту тему, али да сад не идемо толико далеко. Сити дакле жели инфлуенсе да врше пропаганда уз услов да морају да буду мушкарци. А кога желе да им доведу?

“Идентификовали смо студенте, младе професионалце и оне који су нови у Манчестеру као нашу идеалну публику. Међутим, не можемо да игноришемо тврдо језгро наших навијача, јер он и даље купују највећи део улазница. Желимо да преко инфлуенсера, који ће испричати аутентичну и искрену причу о томе како је на утакмици, раширимо слику о сјајној атмосфери на Етихаду”, наводи се у огласу.

Овако како је срочено, баш и не изгледа тако сјајно.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар