I to je moderan fudbal...

Siti traži influensere da pišu o “sjajnoj atmosferi”, umesto pravih navijača žele studente, mlade profesionalce, dođoše…! Sve to za utakmice Lige šampiona. . .

Fudbal 24.10.2019 | 20:02
I to je moderan fudbal...
Nije baš da je Mančester Siti “plastičan klub”, kako u današnje vreme nazivamo one koji su sa milionima investitora preko noći postali velesile, ali nije baš ni da je najpopularniji na svetu. Pa ni u svojoj zemlji, dok o gradu možemo da debatujemo. Međutim, svi napori Građana da pokažu da su u samom Mančesteru popularniji od Junajted pretrpeli su težak udarac kad je u javnost izašao oglas u kome klub traži influensere sa društvenih mreža da pišu promotivne tekstove o “sjajnoj atmosferi” sa utakmica Lige šampiona.

Međutim, ta “sjajna atmsofera” očigledno nije baš toliko sjajna, jer kako sam Siti piše u oglasu na aplikaciji Tribe – preko koje influenseri mogu da traže poslove – malo je verovatno da će tvrdo navijačko jezgro Građana doći na utakmice, jer je žreb Građanima dodelio “tri relativno nepoznata tima” za rivale.

Navijači Dinama, Šahtjora – najvećih klubova u svojim zemljama – pa i Atalante verovatno bi imali šta da kažu na tu temu, ali da sad ne idemo toliko daleko. Siti dakle želi influense da vrše propaganda uz uslov da moraju da budu muškarci. A koga žele da im dovedu?

“Identifikovali smo studente, mlade profesionalce i one koji su novi u Mančesteru kao našu idealnu publiku. Međutim, ne možemo da ignorišemo tvrdo jezgro naših navijača, jer on i dalje kupuju najveći deo ulaznica. Želimo da preko influensera, koji će ispričati autentičnu i iskrenu priču o tome kako je na utakmici, raširimo sliku o sjajnoj atmosferi na Etihadu”, navodi se u oglasu.

Ovako kako je sročeno, baš i ne izgleda tako sjajno.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar