Бамби најбоље зна шта значи Супер, а шта Премијер лига!

Кад сам стигао у Манчестер мислио сам да је то други спорт! “Нико није губио лопту осим мене”, присећа се Зоран Тошић.

Фудбал 24.10.2019 | 12:26
Бамби најбоље зна шта значи Супер, а шта Премијер лига!
Навијачки: разумљиво је надати се. Зато сви и волимо фудбал, јер чуда се се дешавају. Али како је то рекао Саво Милошевић: не баш сваки дан. И Партизанов тренер је признао: Тотенхем је синоћ против Црвене звезде показао Србима колика је разлика између фудбала у Суперлиги и оног у Премијер лиги. А нико то не зна боље од Зораза Тошића, који је као 21-годишњак дошао у енглески фудбал и прилично се тамо напатио пре но што је решио да преко Келна оде у московски ЦСКА.

Истина, напатили би се и бољи играчи од њега, јер у том тренутку на Олд Трафорду су на његовој позицији играли Кристијано Роналдо, Рајан Гигс и Нани на врхунцу форме! И врло брзо је Тошић схватио колико је тешко направити тај корак из српског фудбала до Премијер лиге.

“Одмах су ме гурнули у први тим и ниво је био такав да сам мислио да је ово неки други спорт. Било ми је много тешко тих првих неколико недеља. Лопта се на тренингу кретала толико брзо, врхунски ниво… Нико није губио лопту осим мене. Давао сам све од себе, али није било довољно. То није био фудбал који сам ја познавао”, искрен је Тошић у интервјуу за Тхе Атхлетиц.

У Манчестер на крају није ни прошао, али је тамо много научио. Пре свега од две легенд: Гигса и Пола Сколса.

“Живели су фудбал 24 часа. За мене је то било велико изненађење,  велика лекција. Пре тренинга су на бицикли, после у теретани. Они то нису ни знали, али много сам научио само копирајући их. У Београду смо имали теретану, али је нико није заиста користио. Сада да, сада је нормално и у Србији”.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар