Bambi najbolje zna šta znači Super, a šta Premijer liga!

Kad sam stigao u Mančester mislio sam da je to drugi sport! “Niko nije gubio loptu osim mene”, priseća se Zoran Tošić.

Fudbal 24.10.2019 | 12:26
Bambi najbolje zna šta znači Super, a šta Premijer liga!
Navijački: razumljivo je nadati se. Zato svi i volimo fudbal, jer čuda se se dešavaju. Ali kako je to rekao Savo Milošević: ne baš svaki dan. I Partizanov trener je priznao: Totenhem je sinoć protiv Crvene zvezde pokazao Srbima kolika je razlika između fudbala u Superligi i onog u Premijer ligi. A niko to ne zna bolje od Zoraza Tošića, koji je kao 21-godišnjak došao u engleski fudbal i prilično se tamo napatio pre no što je rešio da preko Kelna ode u moskovski CSKA.

Istina, napatili bi se i bolji igrači od njega, jer u tom trenutku na Old Trafordu su na njegovoj poziciji igrali Kristijano Ronaldo, Rajan Gigs i Nani na vrhuncu forme! I vrlo brzo je Tošić shvatio koliko je teško napraviti taj korak iz srpskog fudbala do Premijer lige.

“Odmah su me gurnuli u prvi tim i nivo je bio takav da sam mislio da je ovo neki drugi sport. Bilo mi je mnogo teško tih prvih nekoliko nedelja. Lopta se na treningu kretala toliko brzo, vrhunski nivo… Niko nije gubio loptu osim mene. Davao sam sve od sebe, ali nije bilo dovoljno. To nije bio fudbal koji sam ja poznavao”, iskren je Tošić u intervjuu za The Athletic.

U Mančester na kraju nije ni prošao, ali je tamo mnogo naučio. Pre svega od dve legend: Gigsa i Pola Skolsa.

“Živeli su fudbal 24 časa. Za mene je to bilo veliko iznenađenje,  velika lekcija. Pre treninga su na bicikli, posle u teretani. Oni to nisu ni znali, ali mnogo sam naučio samo kopirajući ih. U Beogradu smo imali teretanu, ali je niko nije zaista koristio. Sada da, sada je normalno i u Srbiji”.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar