Рочести поново у Евролиги!

Преговори са Олимпијакосом у завршној фази.  Олимпијакос лоше почео и зато се појачава: Стиже бивши "плеј" Звезде! Познати Американац веома близу Пиреја.

Кошарка 23.10.2019 | 20:55
Рочести поново у Евролиги!
Искусни амерички плејмејкер Тејлор Рочести враћа се у Европу, као појачање Олимпијакоса, који ужурбано ради на додатном јачању екипе за наставак сезоне. Поред Рочестија, у завршним преговорима са екипом из Пиреја је и искусни крилни центар Вили Рид.

Рочести је у сезони 2017/2018. био носилац игре Црвене звезде у Евролиги, где је на 29 одиграних утакмица просечно проводио 26 минута на терену и постизао 13,4 поена по путакмици. Након тога је отишао у кинеске Тјенђин Голд Лајонсе, а од марта је члан Анхуеј Драгонса. Ипак, сада му се указала прилика да поново заигра у Евролиги и чини се да је неће пропустити.

Рид је прошлу сезону провео у развојној НБА лиги, носивши дрес Солт Лејк Сити Старса. Занимљиво, ово ће му бити први пут да заигра на Старом континенту. Најважнију улогу у најквалитетнијој лиги на свету имао је у сезони 2016/2017, када је забележио 71 наступ за Мајами.

По свему судећи, Тејлор Рочести (34 године, 185 центиметара) враћа се у Европу.

Искусни, офанзивно оријентисани плејмејкер, наводно је на корак до потписа са Олимпијакосом, који ће његовим ангажовањем покушати да поправи лош почетак сезоне.

Рочести не игра у Европи од 2018, када је завршио једногодишњу епизоду у Звезди и отишао у Азију, где је наступао за Тјанђин Голд Лајонсе и за Анхуи Драгонсе.

Међутим, према писању грчког портала спорт-фм.гр, Рочести че бити прво појачање Пирејаца након што је озваничено да ће досадашњи вршилац дужности тренера, Кестусис Кемзура, остати на клупи до краја сезоне.

На старту такмичарске године, значајну минутажу на "јединици" имао је и доскорашњи плејмејкер ПАОК-а Антониос Конијарис, али његова "бекап" улога очигледно није била довољно добра - као ни игра читавог тима.

Подсетимо, Олимпијакос је на старту сезоне остварио скор 1-2, а прошле недеље је код куће доживео веома непријатан пораз против Зенита код куће.

Ако овај договор буде постигнут и Рочести потпише, вратиће се у Евролигу у којој је наступао и за Локомотиву Кубањ, Макаби, Басконију...

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар