Ročesti ponovo u Evroligi!

Pregovori sa Olimpijakosom u završnoj fazi.  Olimpijakos loše počeo i zato se pojačava: Stiže bivši "plej" Zvezde! Poznati Amerikanac veoma blizu Pireja.

Košarka 23.10.2019 | 20:55
Ročesti ponovo u Evroligi!
Iskusni američki plejmejker Tejlor Ročesti vraća se u Evropu, kao pojačanje Olimpijakosa, koji užurbano radi na dodatnom jačanju ekipe za nastavak sezone. Pored Ročestija, u završnim pregovorima sa ekipom iz Pireja je i iskusni krilni centar Vili Rid.

Ročesti je u sezoni 2017/2018. bio nosilac igre Crvene zvezde u Evroligi, gde je na 29 odigranih utakmica prosečno provodio 26 minuta na terenu i postizao 13,4 poena po putakmici. Nakon toga je otišao u kineske Tjenđin Gold Lajonse, a od marta je član Anhuej Dragonsa. Ipak, sada mu se ukazala prilika da ponovo zaigra u Evroligi i čini se da je neće propustiti.

Rid je prošlu sezonu proveo u razvojnoj NBA ligi, nosivši dres Solt Lejk Siti Starsa. Zanimljivo, ovo će mu biti prvi put da zaigra na Starom kontinentu. Najvažniju ulogu u najkvalitetnijoj ligi na svetu imao je u sezoni 2016/2017, kada je zabeležio 71 nastup za Majami.

Po svemu sudeći, Tejlor Ročesti (34 godine, 185 centimetara) vraća se u Evropu.

Iskusni, ofanzivno orijentisani plejmejker, navodno je na korak do potpisa sa Olimpijakosom, koji će njegovim angažovanjem pokušati da popravi loš početak sezone.

Ročesti ne igra u Evropi od 2018, kada je završio jednogodišnju epizodu u Zvezdi i otišao u Aziju, gde je nastupao za Tjanđin Gold Lajonse i za Anhui Dragonse.

Međutim, prema pisanju grčkog portala sport-fm.gr, Ročesti če biti prvo pojačanje Pirejaca nakon što je ozvaničeno da će dosadašnji vršilac dužnosti trenera, Kestusis Kemzura, ostati na klupi do kraja sezone.

Na startu takmičarske godine, značajnu minutažu na "jedinici" imao je i doskorašnji plejmejker PAOK-a Antonios Konijaris, ali njegova "bekap" uloga očigledno nije bila dovoljno dobra - kao ni igra čitavog tima.

Podsetimo, Olimpijakos je na startu sezone ostvario skor 1-2, a prošle nedelje je kod kuće doživeo veoma neprijatan poraz protiv Zenita kod kuće.

Ako ovaj dogovor bude postignut i Ročesti potpiše, vratiće se u Evroligu u kojoj je nastupao i za Lokomotivu Kubanj, Makabi, Baskoniju...

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar