Томас: Мозак ми је био на граници експлозије!

„Ово је заправо била прва утакмица у којој сам осетио такву енергију“, истиче понајбољи играч Партизана ове сезоне.

Кошарка 23.10.2019 | 15:55
Томас: Мозак ми је био на граници експлозије!
На почетку нове сезоне две ствари су се јасно искристалисале - Партизан без обзира на развој догађаја константно побеђује и Рашон Томас има великог удела у томе.

Није га било нигде три четвртине, види се да још није спреман до краја после повреде, а онда је ушао и унео невероватну енергију у последњој четвртини у којој је дао чак 14 поена. То је било превише за јако добру Локомотиву коју сматрају једним од фаворита за освајање Еврокупа ове сезоне.

И после утакмице у разговору са Томасом видело се колико му ова победа значи и колико је импресиониран атмосфером. Популарни Раша је меч завршио са 16 поена уз шут за два поена 6/6. Имао је и три скока и две асистенције.

Све је зачинио са подигнута три прста при изласку из дворане што је одушевило Гробаре. Имају свог новог великог љубимца иако је тек старт сезоне.

"Ово је била велика победа за нас. И даље осећамо да смо могли још боље да одиграмо, али то само показује колико смо добра екипа. Успели смо да се изборимо са доста проблема током утакмице, изашли смо и победили", рекао је Томас и у даху наставио:

"Навијачи су дефинитивно као шеста особа на терену која нам помаже. То њихово срце, та енергија коју су пружили у све су нас само погурали".

Истакао је и он сам колико је важно да Партизан побеђује чак и када не одигра онако како су црно-бели замислили. Мада, био је јуче врло добар меч по тим Андрее Тринкијерија.

"Знали смо пре почетка утакмице да бисмо се победом додатно одлепили од свих осталих тимова. Били смо максимално фокусирани. Нисмо одиграли у потпуности онако како смо замислили, али смо нашли начин да победимо. То радимо од почетка сезоне, борбен смо састав и чинимо се као прави тим".

Каже Томас да је у једном моменту мозак хтео да му експлодира.

"Нисам уморан. Ово је заправо била прва утакмица у којој сам осетио такву енергију. Када је кренула серија и када су навијачи кренули да упумпавају још енергије, мој мозак је био на граници експлозије. Осећао сам се фантастично".

Последња деоница је била његова.

"Био сам јако незадовољан чињеницом да нисам довољно допринео до тог момента. Сви су ме 'подизали', тренер ме је мотивисао и ценим то".

Физичка спрема?

"И даље нисам 100% спреман, али мислим да сам довољно добар да изађем на терен и да пружим допринос. Треба да идем корак по корак, да подсећам себе да нисам на максимуму и да вероватно још увек не могу да урадим баш све".

Даће овај тријумф доста самопоуздања црно-белима.

"Знали смо колико смо били добри на почетку сезоне, изашли смо да се надигравамо против једног од главних фаворита за освајање трофеја и победили смо. Само смо додатно убедили себе да увек можемо до тријумфа".

Утакмицу је анализирао и Раде Загорац и истакао да је велика снага овог тима Партизана то што има играче који су разноврсни.

"Свака озбиљна екипа попут Локомотиве, која је у рангу Евролиге, одигра у складу са тим реномеом. Некако по инерцији и старту Еврокупа, они су међу прва три фаворита за освајање. Не може да се очекује да играш добро свих 40 минута и да направиш огромну разлику. Једноставно није логично да се то дешава на овом нивоу. Важно је да имамо континуитет за разлику од прошле године, где бих подвукао паралелу. Имамо празне минуте, али одбрана је овај пут прилично константна. Драго ми је што се формира та синергија са навијачима. Доста је страних играча и нових кошаркаша и почињу да осећају како треба да се понашају када играмо пред домаћом публиком", рекао је Загорац.

Своје утиске изнео је и организатор игре црно-белих Немања Гордић.

"Јако важна победа против великог противника. Имали смо добру енергију већим делом меча, осим у пар момената када су они имали те серије, али одбили смо њихов налет. Уз помоћ велике енегије са трибина и сјајну одбрану добили смо иако смо лоше шутирали за три поена. Идемо даље, има још доста да се игра, али јесмо у одличној позицији. Имаћемо већи број мечева код куће у наставку, али напоран је темпо, већ сад имамо два везана гостовања. Шта је, ту је”, рекао је Гордић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар