Tomas: Mozak mi je bio na granici eksplozije!

„Ovo je zapravo bila prva utakmica u kojoj sam osetio takvu energiju“, ističe ponajbolji igrač Partizana ove sezone.

Košarka 23.10.2019 | 15:55
Tomas: Mozak mi je bio na granici eksplozije!
Na početku nove sezone dve stvari su se jasno iskristalisale - Partizan bez obzira na razvoj događaja konstantno pobeđuje i Rašon Tomas ima velikog udela u tome.

Nije ga bilo nigde tri četvrtine, vidi se da još nije spreman do kraja posle povrede, a onda je ušao i uneo neverovatnu energiju u poslednjoj četvrtini u kojoj je dao čak 14 poena. To je bilo previše za jako dobru Lokomotivu koju smatraju jednim od favorita za osvajanje Evrokupa ove sezone.

I posle utakmice u razgovoru sa Tomasom videlo se koliko mu ova pobeda znači i koliko je impresioniran atmosferom. Popularni Raša je meč završio sa 16 poena uz šut za dva poena 6/6. Imao je i tri skoka i dve asistencije.

Sve je začinio sa podignuta tri prsta pri izlasku iz dvorane što je oduševilo Grobare. Imaju svog novog velikog ljubimca iako je tek start sezone.

"Ovo je bila velika pobeda za nas. I dalje osećamo da smo mogli još bolje da odigramo, ali to samo pokazuje koliko smo dobra ekipa. Uspeli smo da se izborimo sa dosta problema tokom utakmice, izašli smo i pobedili", rekao je Tomas i u dahu nastavio:

"Navijači su definitivno kao šesta osoba na terenu koja nam pomaže. To njihovo srce, ta energija koju su pružili u sve su nas samo pogurali".

Istakao je i on sam koliko je važno da Partizan pobeđuje čak i kada ne odigra onako kako su crno-beli zamislili. Mada, bio je juče vrlo dobar meč po tim Andree Trinkijerija.

"Znali smo pre početka utakmice da bismo se pobedom dodatno odlepili od svih ostalih timova. Bili smo maksimalno fokusirani. Nismo odigrali u potpunosti onako kako smo zamislili, ali smo našli način da pobedimo. To radimo od početka sezone, borben smo sastav i činimo se kao pravi tim".

Kaže Tomas da je u jednom momentu mozak hteo da mu eksplodira.

"Nisam umoran. Ovo je zapravo bila prva utakmica u kojoj sam osetio takvu energiju. Kada je krenula serija i kada su navijači krenuli da upumpavaju još energije, moj mozak je bio na granici eksplozije. Osećao sam se fantastično".

Poslednja deonica je bila njegova.

"Bio sam jako nezadovoljan činjenicom da nisam dovoljno doprineo do tog momenta. Svi su me 'podizali', trener me je motivisao i cenim to".

Fizička sprema?

"I dalje nisam 100% spreman, ali mislim da sam dovoljno dobar da izađem na teren i da pružim doprinos. Treba da idem korak po korak, da podsećam sebe da nisam na maksimumu i da verovatno još uvek ne mogu da uradim baš sve".

Daće ovaj trijumf dosta samopouzdanja crno-belima.

"Znali smo koliko smo bili dobri na početku sezone, izašli smo da se nadigravamo protiv jednog od glavnih favorita za osvajanje trofeja i pobedili smo. Samo smo dodatno ubedili sebe da uvek možemo do trijumfa".

Utakmicu je analizirao i Rade Zagorac i istakao da je velika snaga ovog tima Partizana to što ima igrače koji su raznovrsni.

"Svaka ozbiljna ekipa poput Lokomotive, koja je u rangu Evrolige, odigra u skladu sa tim renomeom. Nekako po inerciji i startu Evrokupa, oni su među prva tri favorita za osvajanje. Ne može da se očekuje da igraš dobro svih 40 minuta i da napraviš ogromnu razliku. Jednostavno nije logično da se to dešava na ovom nivou. Važno je da imamo kontinuitet za razliku od prošle godine, gde bih podvukao paralelu. Imamo prazne minute, ali odbrana je ovaj put prilično konstantna. Drago mi je što se formira ta sinergija sa navijačima. Dosta je stranih igrača i novih košarkaša i počinju da osećaju kako treba da se ponašaju kada igramo pred domaćom publikom", rekao je Zagorac.

Svoje utiske izneo je i organizator igre crno-belih Nemanja Gordić.

"Jako važna pobeda protiv velikog protivnika. Imali smo dobru energiju većim delom meča, osim u par momenata kada su oni imali te serije, ali odbili smo njihov nalet. Uz pomoć velike enegije sa tribina i sjajnu odbranu dobili smo iako smo loše šutirali za tri poena. Idemo dalje, ima još dosta da se igra, ali jesmo u odličnoj poziciji. Imaćemo veći broj mečeva kod kuće u nastavku, ali naporan je tempo, već sad imamo dva vezana gostovanja. Šta je, tu je”, rekao je Gordić.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar