ЛШ: Како су навијачи Звезде ушли на стадион?!

Истражују УЕФА и Тотенхем. . .  Црвено-бели имали су подршку са трибина у Лондону на мечу трећег кола Лиге шампиона, упркос забрани Европске фудбалске уније.  “Било их је превише да бисмо их избацили”! Тотенхем покреће истрагу: Откуд звездаши међ домаћим навијачима? Конфузија у Лондону. . .

Фудбал 23.10.2019 | 16:14
ЛШ: Како су навијачи Звезде ушли на стадион?!
УЕФА је најавила да ће сачекати извештај делегата утакмице пре него што одлучи да ли ће истражити како су навијачи Црвене звезде ушли на дуел са Тотенхемом у Лондону у оквиру трећег кола Лиге шампиона.

Европска фудбалска унија је забранила навијачима Звезде да присуствују утакмици у Лондону, након што их је прогласила кривим за расизам у квалификациној утакмици против Хелсинкија у Финској у јулу.

Око 200 навијача било је у уторак увече на северној трибини лондонског стадиона, па су редари морали да их одвоје од домаћих навијача.

"Навијачи Црвене звезде су нелегално набавили појединачне карте за ниво пет, обишли су око трибине како би се сакупили и направили групу. Редари и полиција закључили су да је група била превелика да би је избацили. Покренули смо истрагу како бисмо сазнали како су они дошли до карата", наводи се у саопштењу Тотенхема.

Тотенхем је најавио "ригорозну акцију" против сваког ко је продао своју карту.

У трећем колу групе Б Тотенхем је убедљиво надиграо Црвену звезду резултатом 5:0.

Црвена звезда више није тема за острвске медије, али њени навијачи јесу. Наиме, у Лондону је завладала потпуна конфузија након што је група од 150-200 звездаша заузела део трибина предвиђен за присталице Тотенхема. Међутим, ако нешто знамо о нама Србима, то је да смо сналажљив народ, а то се нимало није допало Енглезима, навиклим да се правила поштују.

А према правилима, Звездиних навијача на новом Вајт Харт Лејну није ни смело да буде, јер им је Уефа по ко зна који пут забранила да путују на то гостовање. Истина, обезбеђено је 200 улазница “прве категорије” за пријатеље клуба, али они се нису мешали са домаћим навијачима и то није проблем.

Међутим, тамо где су сви очекивали Тотенхемове навијаче певала је група од око 150 Звездиних присталица. У клубу су полудели, пошто су и предвидели да ће Срби све учинити да дођу до драгоцених улазница. Зати их и нису пуштале у слободну продају, већ је сваки од 48.000 власника сезонских карата могао да купи додатне три улазнице.

Нису желели црвено-беле на трибинама. Кад оно – међутим, жаргонски речено.

Ушли су звездаши на разним странама, али су се онда концентрисали на једном делу трибина и формирали групу са којом полиција није могла да се избори. У Тотенхему су бесни.

“Навијачи Црвене звезде су нелегално дошли до улазница за Ниво 5 и пробили се до дела трибина где су оформили групу. Редари и полицајци су их ту и обуздали, пошто их је било превише да би их избацили. Покренули смо детаљну истрагу како бисмо утврдили како су дошли до ових улазница. Предузећемо најтеже мере против индивидуалаца за које се покаже да су им продавали карте”, прети Тотенхем.

Проблем Певаца. Звезду ово питање не интересује. Бар једна “победа” синоћ.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар