КЛ: Горела је Бомбоњера, али за Пирову побједу!

Ривер је у финалу! Утакмица каснила због конфета, ватромета и кореографије домаћих, добар фудбал, на крају Бока кратка за један гол - 1:0.  Лудница на "Бомбоњери": Ривер преко најљућег ривала до финала Копе! У једном од највећих фудбалских дербија на свијету, који је игран на Бокиној "Бомбоњери", славили су домаћи резултатом 1:0, али су елиминисани, јер је Ривер из прве утакмице имао предност 2:0.

Фудбал 23.10.2019 | 14:58
КЛ: Горела је Бомбоњера, али за Пирову побједу!
Фудбалери Ривер Плејта поново су у мечу Копа Либертадореса били бољи од најљућег ривала Боке Јуниорс. Прошле године Ривер је славио у финалу, а у ноћи са уторка на сриједу у двомечу полуфиналу, чиме је задржао шансе да одбрани трофеј.

У једном од највећих фудбалских дербија на свијету, такозваном Суперкласику, који је игран на Бокиној "Бомбоњери", славили су домаћи резултатом 1:0, али су елиминисани, јер је Ривер из прве утакмице имао предност 2:0.

Стријелац јединог гола за Боку био је Јан Уртадо у 80. минути.

"Била је ово права битка. Ово је био дерби, а дербије играш као што смо то ми урадили, на смрт", казао је након пласмана у финале Езекијел Паласиос, везни фудбалер Ривер Плејта.

Почетак великог дербија Буенос Ајреса у реваншу полуфинала Копа Либертадорес каснио је петнаестак минута због огромне количине папирних трака које су домаћи навијачи убацили у терен.

Ривер ће наслов шампиона Јужне Америке бранити против бољег из двомеча бразилских клубова Фламенга и Гремија.

Они реванш дуел играју у четвртак ујутру у 2.30 сати по средњоевропском времену, а први сусрет у којем је домаћин био Гремио завршен је резултатом 1:1.

Финале овосезонског издања Копа Либертадореса биће одиграно 23. новембра у чилеанском Сантјагу.



Чекала је Бока освету, желела је жарко - и није је дочекала. Ривер је издржао у паклу Бомбоњере у спектаклу који може да пружи само окршај ових тимова. Толико страсти, ривалитета, па и мржње ако желите. Тресла се Аргентина ноћас, Бока је славила са 1:0 (0:0), али је Ривер Плејт тај који иде у финале Копа Либертадорес због 2:0 из првог обрачуна на Монументалу.

Није први пут да су догађаји ван терена били импресивнији од онога што се догађало на самом терену, па је и меч каснио 14 минута због целог перформанса жуто-плавих. Када је дуел почео, све је било доста мирније, а то су гости и желели. Чак и када су примили гол на 10 минута пре краја није баш изгледало да су у правој невољи. Укупна победа од 2:1 одвела је Ривер у финале где ће играти против Фламенга или Гремија.

Кључна реч у вртлогу емоција и страсти за Ривер била је - мирноћа. И имали су је играчи маестралног Марсела Гаљарда. Ривер је у овом моменту јачи тим и то је показао. Ривер се под Гаљардом навикао на овакве утакмице и успешно их решава, сада већ на путу ка одбрани титуле у Копа Либертадорес. Гаљарду је ово био осми пут да гостује на Бомбоњери, има само један пораз.

Ушао је Ривер Боки у главу. Прошле године у финалу, и то онаквом, ове године у полуфиналу. Није сигурно лако навијачима Ђеновљана.



Упркос гротлу Бомбоњере, његов тим је опет остао миран. Да је Бока успела да постигне неки рани гол, то би се променило, али - није. Тачније, јесте мрежу затресао Карлос Тевез у 22. минуту, али је тај гол поништен због играња руком. Било је ту још опасних шанси по гол гостију, као када је Енцо Перез умало постигао аутогол, међутим сјајни Франко Армани је реаговао рефлексно и спречио саиграча срамоте.

Боки је време истицало неумитно, а трачак наде дао је Хуртадо поготком на 10 минута пре краја утакмице после прекида. После још једног слободног ударца могла је Бока до изједначења, али се Ривер одбранио. Најавио је Гаљардо пре утакмице да ће његов тим морати много тога да истрпи. И јесте. Посебно у тих последњих 10 минута. Али је преживео.

Гледајући стриктно фудбалски, било је можда и очекивано да буде овакав исход двомеча Суперкласика у овом полуфиналу. Бока је желела освету за све оно што се догађало прошле године и кулминирало са финалом у Мадриду, али Бока је тим који је на претходних 15 утакмица ове сезоне примио 16 голова. Само је једном дао три, а ни два комада Бока није дала у претходних два месеца код куће. 

Овога пута је Бока остала кратка за гол, барем да избори продужетке..

Боки - Пирова победа. Риверу - финале Копа Либертадорес.

За крај, тешко је рећи где ће се играти финале. Требало би да то буде у Сантијагу, у Чилеу, али тамо постоје велики протести и питање је да ли ће моћи све да се изведе због готово ванредног стања. Где год да се буде играло биће то спектакл, у то не треба сумњати. Али, неће то моћи да се пореди са страшћу у Суперкласику. Ипак је ово нешто посебно у свету фудбала.



Извор: мондо.ба/моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар