KL: Gorela je Bombonjera, ali za Pirovu pobjedu!

River je u finalu! Utakmica kasnila zbog konfeta, vatrometa i koreografije domaćih, dobar fudbal, na kraju Boka kratka za jedan gol - 1:0.  Ludnica na "Bombonjeri": River preko najljućeg rivala do finala Kope! U jednom od najvećih fudbalskih derbija na svijetu, koji je igran na Bokinoj "Bombonjeri", slavili su domaći rezultatom 1:0, ali su eliminisani, jer je River iz prve utakmice imao prednost 2:0.

Fudbal 23.10.2019 | 14:58
KL: Gorela je Bombonjera, ali za Pirovu pobjedu!
Fudbaleri River Plejta ponovo su u meču Kopa Libertadoresa bili bolji od najljućeg rivala Boke Juniors. Prošle godine River je slavio u finalu, a u noći sa utorka na srijedu u dvomeču polufinalu, čime je zadržao šanse da odbrani trofej.

U jednom od najvećih fudbalskih derbija na svijetu, takozvanom Superklasiku, koji je igran na Bokinoj "Bombonjeri", slavili su domaći rezultatom 1:0, ali su eliminisani, jer je River iz prve utakmice imao prednost 2:0.

Strijelac jedinog gola za Boku bio je Jan Urtado u 80. minuti.

"Bila je ovo prava bitka. Ovo je bio derbi, a derbije igraš kao što smo to mi uradili, na smrt", kazao je nakon plasmana u finale Ezekijel Palasios, vezni fudbaler River Plejta.

Početak velikog derbija Buenos Ajresa u revanšu polufinala Kopa Libertadores kasnio je petnaestak minuta zbog ogromne količine papirnih traka koje su domaći navijači ubacili u teren.

River će naslov šampiona Južne Amerike braniti protiv boljeg iz dvomeča brazilskih klubova Flamenga i Gremija.

Oni revanš duel igraju u četvrtak ujutru u 2.30 sati po srednjoevropskom vremenu, a prvi susret u kojem je domaćin bio Gremio završen je rezultatom 1:1.

Finale ovosezonskog izdanja Kopa Libertadoresa biće odigrano 23. novembra u čileanskom Santjagu.



Čekala je Boka osvetu, želela je žarko - i nije je dočekala. River je izdržao u paklu Bombonjere u spektaklu koji može da pruži samo okršaj ovih timova. Toliko strasti, rivaliteta, pa i mržnje ako želite. Tresla se Argentina noćas, Boka je slavila sa 1:0 (0:0), ali je River Plejt taj koji ide u finale Kopa Libertadores zbog 2:0 iz prvog obračuna na Monumentalu.

Nije prvi put da su događaji van terena bili impresivniji od onoga što se događalo na samom terenu, pa je i meč kasnio 14 minuta zbog celog performansa žuto-plavih. Kada je duel počeo, sve je bilo dosta mirnije, a to su gosti i želeli. Čak i kada su primili gol na 10 minuta pre kraja nije baš izgledalo da su u pravoj nevolji. Ukupna pobeda od 2:1 odvela je River u finale gde će igrati protiv Flamenga ili Gremija.

Ključna reč u vrtlogu emocija i strasti za River bila je - mirnoća. I imali su je igrači maestralnog Marsela Galjarda. River je u ovom momentu jači tim i to je pokazao. River se pod Galjardom navikao na ovakve utakmice i uspešno ih rešava, sada već na putu ka odbrani titule u Kopa Libertadores. Galjardu je ovo bio osmi put da gostuje na Bombonjeri, ima samo jedan poraz.

Ušao je River Boki u glavu. Prošle godine u finalu, i to onakvom, ove godine u polufinalu. Nije sigurno lako navijačima Đenovljana.



Uprkos grotlu Bombonjere, njegov tim je opet ostao miran. Da je Boka uspela da postigne neki rani gol, to bi se promenilo, ali - nije. Tačnije, jeste mrežu zatresao Karlos Tevez u 22. minutu, ali je taj gol poništen zbog igranja rukom. Bilo je tu još opasnih šansi po gol gostiju, kao kada je Enco Perez umalo postigao autogol, međutim sjajni Franko Armani je reagovao refleksno i sprečio saigrača sramote.

Boki je vreme isticalo neumitno, a tračak nade dao je Hurtado pogotkom na 10 minuta pre kraja utakmice posle prekida. Posle još jednog slobodnog udarca mogla je Boka do izjednačenja, ali se River odbranio. Najavio je Galjardo pre utakmice da će njegov tim morati mnogo toga da istrpi. I jeste. Posebno u tih poslednjih 10 minuta. Ali je preživeo.

Gledajući striktno fudbalski, bilo je možda i očekivano da bude ovakav ishod dvomeča Superklasika u ovom polufinalu. Boka je želela osvetu za sve ono što se događalo prošle godine i kulminiralo sa finalom u Madridu, ali Boka je tim koji je na prethodnih 15 utakmica ove sezone primio 16 golova. Samo je jednom dao tri, a ni dva komada Boka nije dala u prethodnih dva meseca kod kuće. 

Ovoga puta je Boka ostala kratka za gol, barem da izbori produžetke..

Boki - Pirova pobeda. Riveru - finale Kopa Libertadores.

Za kraj, teško je reći gde će se igrati finale. Trebalo bi da to bude u Santijagu, u Čileu, ali tamo postoje veliki protesti i pitanje je da li će moći sve da se izvede zbog gotovo vanrednog stanja. Gde god da se bude igralo biće to spektakl, u to ne treba sumnjati. Ali, neće to moći da se poredi sa strašću u Superklasiku. Ipak je ovo nešto posebno u svetu fudbala.



Izvor: mondo.ba/mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar