НБА - Почело је жестоко: Звиждуци Ленарду у Ел-Еју!

Па рампа "Кингу" Џејмсу! Прстење је подијељено у Торонту пред меч који је трајао 45 минута. Један прстен био је послат у "Стејплс центар", гдје је виђен плеј-оф дуел Клиперса и Лејкерса.  

Кошарка 23.10.2019 | 12:07
НБА - Почело је жестоко: Звиждуци Ленарду у Ел-Еју!
Почело је, као да је плеј-оф!

Дуго чекана 74. сезона почела је у Канади додјељивањем шампионског прстења и подизањем "Лери О'Брајан" трофеја пред почетак утакмице која је трајала 45 минута.

На крају, Фред Ванвлит и Паскал Сиакам нису дозволили да подмлађени и ослабљени Њу Орлеанс Пеликанси у продужетку покваре вече навијачима Торонто Репторса – 130:122, 117:117.

Два прстена, међутим, била су послата у "Стејплс центар" у ком је МВП финала у плавом дресу поздравио навијаче Клиперса и добио салве звиждука бучнијих навијача градских ривала на трибинама.

Да ли га је то мотивисало или не, тек Кавај Ленард показао је на отварању сезоне 2019/20 да Леброн Џејмс са коначно трејдованим Ентонијем Дејвисом неће тек тако бити главна фаца у Лос Анђелесу.

Без повријеђеног Пола Џорџа, али уз срчане Патрика Беверлија, Моа Харклеса, Монтрезла Херела и остале, "Тхе Цлаw" је у правој плеј-оф утакмици зауставио "Кинга" у другом полувремену и уписао прву побједу као "клипер" – 112:102.

У ноћи између сриједе и четвртка биће одиграно 11 утакмица, а између осталог састају се Финикс - Сакраменто, Портланд - Денвер и Далас - Вашингтон.

Пораз Лејкерса на дебију тренера Френка Фогела био би убједљивији да Ленардов дојучерашњи саиграч из Торонта, али и Сан Антонио Спарса, Дани Грин, није имао шутерско вече каријере након што је и сам добио дијамантски прстен. Некадашњи кошаркаш љубљанске Олимпије убацио је седам тројки из девет покушаја, убацио 25 од 28 поена у другом полувремену, али то није било довољно.

Серијом 11:0 средином четврте четвртине, док је Док Риверс одмарао Ленарда, а Фогел на кратко повукао Џејмса на клупу, Клиперси су одмакли на двоцифрен заостатак и потом рутински сачували вођство када су тренери вратили највеће звијезде на паркет.

Џејмс је почео јако, али је офанзивно нестао у другом полувремену, па је меч завршио са 18 поена, девет скокова и осам асистенција, уз шут 7/18 из игре. Други стријелац екипе био је дебитант Дејвис са 25 поена, уз десет скокова, пет асистенција и двије блокаде, али је и он попустио у другом полувремену и пао на 8/21 из игре, без могућности да промијени ток утакмице када се "ломило".

Све супротно радио је Ленард, који је почео са два промашаја и двије изгубљене лопте, а завршио сусрет са 30 поена (10/19 из игре), шест скокова и пет асистенција.

Добру игру у првој утакмици у најјачој лиги свијета забиљежио је дојучерашњи играч Фенербахчеа, Николо Мели, који је погодио четири од пет тројки за Репторсе.

Резултати:

Торонто - Њу Орлеанс 130:122, 117:117
/Ванвлит 34, 5 ск, 7 ас, Сиакам 34, 18 ск, 5 ас - Инграм 22, 5 ск, 5 ас, Редик 16/



Л. А. Клиперс - Л. А. Лејкерс 112:102
/Ленард 30, 6 ск, 5 ас, Вилијамс 21, 5 ск, 7 ас - Грин 28, 7 ск, Дејвис 25, 10 ск, 5 ас/



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар