NBA - Počelo je žestoko: Zvižduci Lenardu u El-Eju!

Pa rampa "Kingu" Džejmsu! Prstenje je podijeljeno u Torontu pred meč koji je trajao 45 minuta. Jedan prsten bio je poslat u "Stejpls centar", gdje je viđen plej-of duel Klipersa i Lejkersa.  

Košarka 23.10.2019 | 12:07
NBA - Počelo je žestoko: Zvižduci Lenardu u El-Eju!
Počelo je, kao da je plej-of!

Dugo čekana 74. sezona počela je u Kanadi dodjeljivanjem šampionskog prstenja i podizanjem "Leri O'Brajan" trofeja pred početak utakmice koja je trajala 45 minuta.

Na kraju, Fred Vanvlit i Paskal Siakam nisu dozvolili da podmlađeni i oslabljeni Nju Orleans Pelikansi u produžetku pokvare veče navijačima Toronto Reptorsa – 130:122, 117:117.

Dva prstena, međutim, bila su poslata u "Stejpls centar" u kom je MVP finala u plavom dresu pozdravio navijače Klipersa i dobio salve zvižduka bučnijih navijača gradskih rivala na tribinama.

Da li ga je to motivisalo ili ne, tek Kavaj Lenard pokazao je na otvaranju sezone 2019/20 da Lebron Džejms sa konačno trejdovanim Entonijem Dejvisom neće tek tako biti glavna faca u Los Anđelesu.

Bez povrijeđenog Pola Džordža, ali uz srčane Patrika Beverlija, Moa Harklesa, Montrezla Herela i ostale, "The Claw" je u pravoj plej-of utakmici zaustavio "Kinga" u drugom poluvremenu i upisao prvu pobjedu kao "kliper" – 112:102.

U noći između srijede i četvrtka biće odigrano 11 utakmica, a između ostalog sastaju se Finiks - Sakramento, Portland - Denver i Dalas - Vašington.

Poraz Lejkersa na debiju trenera Frenka Fogela bio bi ubjedljiviji da Lenardov dojučerašnji saigrač iz Toronta, ali i San Antonio Sparsa, Dani Grin, nije imao šutersko veče karijere nakon što je i sam dobio dijamantski prsten. Nekadašnji košarkaš ljubljanske Olimpije ubacio je sedam trojki iz devet pokušaja, ubacio 25 od 28 poena u drugom poluvremenu, ali to nije bilo dovoljno.

Serijom 11:0 sredinom četvrte četvrtine, dok je Dok Rivers odmarao Lenarda, a Fogel na kratko povukao Džejmsa na klupu, Klipersi su odmakli na dvocifren zaostatak i potom rutinski sačuvali vođstvo kada su treneri vratili najveće zvijezde na parket.

Džejms je počeo jako, ali je ofanzivno nestao u drugom poluvremenu, pa je meč završio sa 18 poena, devet skokova i osam asistencija, uz šut 7/18 iz igre. Drugi strijelac ekipe bio je debitant Dejvis sa 25 poena, uz deset skokova, pet asistencija i dvije blokade, ali je i on popustio u drugom poluvremenu i pao na 8/21 iz igre, bez mogućnosti da promijeni tok utakmice kada se "lomilo".

Sve suprotno radio je Lenard, koji je počeo sa dva promašaja i dvije izgubljene lopte, a završio susret sa 30 poena (10/19 iz igre), šest skokova i pet asistencija.

Dobru igru u prvoj utakmici u najjačoj ligi svijeta zabilježio je dojučerašnji igrač Fenerbahčea, Nikolo Meli, koji je pogodio četiri od pet trojki za Reptorse.

Rezultati:

Toronto - Nju Orleans 130:122, 117:117
/Vanvlit 34, 5 sk, 7 as, Siakam 34, 18 sk, 5 as - Ingram 22, 5 sk, 5 as, Redik 16/



L. A. Klipers - L. A. Lejkers 112:102
/Lenard 30, 6 sk, 5 as, Vilijams 21, 5 sk, 7 as - Grin 28, 7 sk, Dejvis 25, 10 sk, 5 as/



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar