Тринкијери: Играли смо са навијачима! Честитам!

Тренер Партизана каже да његов тим у преломној серији на крају утакмице није приказао "најбољу игру" него "највећи напор".  Тринкијери: Мој МВП је Маркус Пејџ! Италијански стручњак генерално је веома задовољан издањем црно-белих.

Кошарка 23.10.2019 | 10:13
Тринкијери: Играли смо са навијачима! Честитам!
Андреа Тринкијери рекао је на конференцији за новинаре да су црно-бели "великим напором у финишу" успели да дођу до тријумфа, којим су поправили скор на 4-0 и у Б групи Еврокупа стекли две победе предности у односу на најближе пратиоце.

"Осећам да прво треба да честитам играчима. Одиграли су, укупно гледано, сјајну утакмицу. Играли смо са навијачима. Имали смо лошу трећу четвртину, али њихов таленат је велики", рекао је Партизанов шеф струке.

"У првом полувремену смо играли добро 16-17 минута. Онда смо направили неколико грешака и после њихове две тројке се променио моментум. Они су изашли јако, ми нисмо били добри, покушавали смо да нађемо ритам, али смо сачували савршени труд за крај меча. Не најбољу игру, него најбољи напор", додао је он.

Добре партије пружили су Рашон Томас, Вилијам Мозли, Огњен Јарамаз... Тринкијери је открио ко је за њега био МВП утакмице.

"Томас није тренирао 12 дана. Не може све на превару, ова утакмица је била захтевна, мораш да имаш ритам, тренинг… Али, он је успео да најбоље остави за крај. Мислим да нам је много помогао, као што нам је помогао и Мозли, као и Загорац у одбрани. Одиграо је три-четири врхунске тимске одбране", рекао је Италијан, па "поентирао".

"Ако треба некога да издвојим, мој лични МВП је Маркус Пејџ, јер је одиграо јако мудру утакмицу. Они су озбиљна екипа, велики су и ово је добра победа. Идемо даље, идемо опет на путовање", додао је тренер Партизана, који ће екипу крајем недеље повести у Љубљану, а након тога у Француску.



На констатацију новинара да је Партизан са скором 4-0 "практично у другој фази", Тринкијери је реаговао:

"Практично идемо за Лимож. Можда си ти у другој фази".

"Играли смо добре утакмице. Грешимо, знамо да играмо утакмице кроз грешке, играмо одбрану… Следећа утакмица ће бити још тежа. Ја само желим да преживимо овај део сезоне, јер је тешко. Не тренирамо, путујемо... Желим само да играчи буду здрави. То ми је најважнија ствар".

Навијачи су били одушевљени енергијом у одбрани, а и шеф стручног штаба није претерано тражио "длаку у јајету".

"Мислим да се у модерној кошарци тако игра одбрана. Додуше, прво полувреме смо 15-16 минута били топ, онда 14 минута просечни и последњих 10 јако добри", завршио је Андреа Тринкијери.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар