Trinkijeri: Igrali smo sa navijačima! Čestitam!

Trener Partizana kaže da njegov tim u prelomnoj seriji na kraju utakmice nije prikazao "najbolju igru" nego "najveći napor".  Trinkijeri: Moj MVP je Markus Pejdž! Italijanski stručnjak generalno je veoma zadovoljan izdanjem crno-belih.

Košarka 23.10.2019 | 10:13
Trinkijeri: Igrali smo sa navijačima! Čestitam!
Andrea Trinkijeri rekao je na konferenciji za novinare da su crno-beli "velikim naporom u finišu" uspeli da dođu do trijumfa, kojim su popravili skor na 4-0 i u B grupi Evrokupa stekli dve pobede prednosti u odnosu na najbliže pratioce.

"Osećam da prvo treba da čestitam igračima. Odigrali su, ukupno gledano, sjajnu utakmicu. Igrali smo sa navijačima. Imali smo lošu treću četvrtinu, ali njihov talenat je veliki", rekao je Partizanov šef struke.

"U prvom poluvremenu smo igrali dobro 16-17 minuta. Onda smo napravili nekoliko grešaka i posle njihove dve trojke se promenio momentum. Oni su izašli jako, mi nismo bili dobri, pokušavali smo da nađemo ritam, ali smo sačuvali savršeni trud za kraj meča. Ne najbolju igru, nego najbolji napor", dodao je on.

Dobre partije pružili su Rašon Tomas, Vilijam Mozli, Ognjen Jaramaz... Trinkijeri je otkrio ko je za njega bio MVP utakmice.

"Tomas nije trenirao 12 dana. Ne može sve na prevaru, ova utakmica je bila zahtevna, moraš da imaš ritam, trening… Ali, on je uspeo da najbolje ostavi za kraj. Mislim da nam je mnogo pomogao, kao što nam je pomogao i Mozli, kao i Zagorac u odbrani. Odigrao je tri-četiri vrhunske timske odbrane", rekao je Italijan, pa "poentirao".

"Ako treba nekoga da izdvojim, moj lični MVP je Markus Pejdž, jer je odigrao jako mudru utakmicu. Oni su ozbiljna ekipa, veliki su i ovo je dobra pobeda. Idemo dalje, idemo opet na putovanje", dodao je trener Partizana, koji će ekipu krajem nedelje povesti u Ljubljanu, a nakon toga u Francusku.



Na konstataciju novinara da je Partizan sa skorom 4-0 "praktično u drugoj fazi", Trinkijeri je reagovao:

"Praktično idemo za Limož. Možda si ti u drugoj fazi".

"Igrali smo dobre utakmice. Grešimo, znamo da igramo utakmice kroz greške, igramo odbranu… Sledeća utakmica će biti još teža. Ja samo želim da preživimo ovaj deo sezone, jer je teško. Ne treniramo, putujemo... Želim samo da igrači budu zdravi. To mi je najvažnija stvar".

Navijači su bili oduševljeni energijom u odbrani, a i šef stručnog štaba nije preterano tražio "dlaku u jajetu".

"Mislim da se u modernoj košarci tako igra odbrana. Doduše, prvo poluvreme smo 15-16 minuta bili top, onda 14 minuta prosečni i poslednjih 10 jako dobri", završio je Andrea Trinkijeri.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar