Врањеш: Гинуо сам за БиХ, а боли што ме се олако одрекла!

Дефанзивац АЕК-а Огњен Врањеш, који скоро годину не даје никакве изјаве за медије из региона, у ексклузивном интервјуу за „Дневни аваз“ осврнуо се на селекцију Босне и Херцеговине, повратак у Атину, али и на бањалучки Борац.

Фудбал 25.10.2019 | 00:00
Врањеш: Гинуо сам за БиХ, а боли што ме се олако одрекла!
Бањалучанин је у елитном атинском насељу Глифада изјавио сарајавском листу да није онакав каквим га представљају...

"Нисам националиста, односно онакав каквог ме неки желе представити, али волим своје највише. Увијек сам гинуо у дресу репрезентације Босне и Херцеговине. Међутим, не желим, немојте ме ништа више питати о томе, мислим на тетоважу (тетоважа попа Момчила Ђујића, оп. а.) и сличне ствари", изјавио је Врањеш за сарајевски "Дневни аваз".

Као илустрацију да није "националиста" напоменуо је да је дошао у друштву пријатеља из Сребренице.

"Већ сам вам рекао све... Зар бих вечерас на овај интервју дошао с пријатељем Сафетом из Сребренице, који је овдје код мене у Атини у посјети, да сам онакав каквог ме неки желе представити.А ако и даље будете инсистирали на томе, можемо и прекинути овај интервју. Можемо разговарати само о спортским темама, јер ви сте спортски новинар, а све остало ћемо оставити за 'Ђир с Мемом' и портал 'Аваз'".

Потврдно је некадашњи репрезентативац одговорио на питање да ли му је жао што није могао да помогне изабраницима Роберта Просинечког у Атини против селекције домаћина.

"Жао ми је што су ме се онако, олако, одрекли, боли ме то... Селектор Просинечки само ми је послао поруку у којој је написао да због огромног притиска јавности више не може рачунати на мене. Ништа више. А сам селектор најбоље зна какав смо однос имали када је он наслиједио (Мехмеда) Баждаревића. Питајте га то. Прошле седмице када је репрезентација играла у Атини, нисмо се ни поздравили", додао је Врањеш, који је посјетио некадашње саиграче током тренинга.

Без обзира на све, љубитељи фудбала у БиХ и даље су мишљења да Врањеш још много може да помогне "змајевима".

"Сви причају лијепо о мени, али прекрижен сам на најгори могући начин".

На питање да ли има и даље жељу да наступа у дресу БиХ, одговорио је: "То питање ипак би ми требао поставити неко други, зар не?

Бањалучанин је истакао да су "змајеви" одиграли очајно у Атини, чиме су практично затворена врата ЕУРО 2020 кроз квалификације.

"Било је очајно. Боље би било да уопште нисам ни дошао на ту утакмицу, нити је гледао. Катастрофа".

Због свега није сигуран да се БиХ може домоћи Европског првенства 2020, макар кроз бараж Лиге нација.

"Не знам, мислио сам да ће се неке ствари промијенити, бар након Атине. Међутим, немојте ме сада питати које, закључите нешто и сами".

Престоница Грчке је по његовом мишљењу најбољи град на планети, а Огњена обожавају присталице АЕК-а, па неријетко шетање у квартовима гдје живе навијачи жуто-црних за њега траје сатима јер се многи желе фотографисати или узети аутограм.

"Атина је најбољи град на свијету. Сам град, односно велеград, клима и све остало овдје је за највишу оцјену, а и Атињани су јако слични нама. Такође, близу је и родна груда, а с атинског аеродрома имате летове гдје год то пожелите. Шта још треба за квалитетан, угодан живот", рекао је Врањеш.

Наравно, признао је да редовно прати наступе бањалучког Борца, што је и доказао доласком на источну трибину Градског стадиона на дербију са Жељезничаром.

"Редовно пратим Премијер лигу БиХ. Драго ми је што мој матични клуб Борац напредује, али очекујем да ће резултати бити још бољи у будућности", нагласио је Врањеш, који је за "змајеве" одиграо 38 утакмица.

За А тим БиХ је дебитовао 17. новембра 2010. године у побједи над Словачком, а посљедњу утакмицу одиграо је 15. новембра 2018. против Аустрије у Бечу.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар