"Пљуштало" у ЛШ: Три "петарде", два хет-трика и 2:3 у Атини!

Распуцано вече најјачег такмичења у фудбал! Бајерн преживео Пиреј, Олимпијакос закуцан за дно табеле! Гости из Минхена се учврстили на првом месту групе Б, иако је домаћин био готово равноправан противник на свом терену - 3:2.  Дибала спречио бруку у Торину! Сити и Париз бацали петарде, Реалу доста и један! Фаворити без грешке у трећем колу.

Фудбал 22.10.2019 | 23:20
"Пљуштало" у ЛШ: Три "петарде", два хет-трика и 2:3 у Атини!
Лига шампиона се вратила и донела са собом кишу голова!

Србија је пратила како Црвена звезда убедљиво губи у Лондону, где је Тотенхем искалио бес до коначних 5:0. Поред "певаца", по пет "комада" дали су и Пари Сен Жермен на гостовању Брижу (5:0) и Манчестер сити код куће, против Аталанте (5:1).

Хероји ове вечери Лиге шампиона био је пре свих упорни Рахим Стерлинг, који је "повукао" Сити ка убедљивом тријумфу својим хет-триком за 11 минута (од 58. до 69). Такође, феноменалан је био и Килијан Ембапе, који је такође у другом делу меча дао сва три гола, за лак тријумф Парижана у Белгији, где је Анхел Ди Марија наместио три поготка саиграчима.

За то време, пет голова виђено је и у Атини, где је Бајерн имао значајно тежи посао од већине фаворита:

Олимпијакос - Бајерн 2:3 (1:1)

Иако је Јусеф Ел Араби и 23. минуту први погодио и "запалио" Караискаки, Роберт Левандовски је у две ситуације спретно реаговао у шеснаестерцу и головима у 34. и 62. минуту "поништио" хитац офанзивца домаћих (1:2).

У наставку меча је госте на безбедну удаљеност одвео Корантан Толисо (1:3), а онда је Гиљерме у 79. минуту поставио 2:3 и уз "помоћ" Тијага Алкантаре наговестио борбу до краја, која се и догодила.

Међутим, Олимпијакос није нашао начин да изједначи, па је Бајерн "први круг" групне фазе Лиге шампиона завршио са максималним учинком - девет освојених бодова.

У вечери без изненађења, Реал Мадрид је очекивано победио на гостовању Галатасарају 1:0, а српски центарфор Лука Јовић ушао је у игру у 82. минуту у дресу "краљевића". Када је он крочио на терен, навијачи Јувентуса у Торину су коначно могли да одахну, јер је Локомотива водила у дому "Старе даме" од 30. до 77. минута и гола Паула Дибале ударцем са 18 метара.

Стотинак секунди касније, Аргентинац је одлично истрчао пред гол руског клуба и спретно поставио коначних 2:1, за вечерас очекивана три бода Торинеза...

Олимпијакос се након Тотенхема, испрсио против још једног европског великана на свом терену, али против Бајерна није успео да освоји ни бод. Минхенски клуб је на искуство и фудбалско умеће Левандовског и Толисоа успео да дође до резултата који га је учврстио на првом месту, па ће за две недеље у Минхену против истог противника имати прилику да разреши практично сваку дилему по питању лидерске позиције - 3:2 (1:1).

Екипа Педра Мартинса је одиграла квалитетан меч, у појединим деловима утакмице била је и супериорнији противник на терену, али Баварци нису падали у ситуацијама када су били у подређеном положају, сваки пут су успели да узврате и на крају дођу до очелкиваног тријумфа. Оно што је важно за Црвену звезду, Олимпијакос је остао на последњем месту групе Б и тешко да може да се нада некаквој сензацији на Алијанц арени.

Екипа из Пиреја је још једно одлично отварање утакмице у Лиги шампиона крунисала голом Ел Арабија, након центаршута Цимикаса у 23. минуту. Ипак, Бајер је након тога успео да се консолидује, сатера противника у шеснаестерац и изврши притисак који је резултирао капитулацијом у 34. минуту. Голу Левандовског претходио је снажан ударац Милера, који је одбио Жозе Са, али је на правом месту као и увек био феноменални Пољак.

Вероватно кључан тренутак утакмице догодио се у 62. минуту. Тада је на испиту пала Олимпијакосова нестабилна одбрана, која је наивно раговала после корнера за госте. Играчи Бајерна су два пута успели да надскоче ривала, Милер је на крају спустио лопту пред ноге Левандовском а овај искористио смушеност Семеда и постигао свој други гол на мечу.

Олимпијакосова одбрана није заблистала ни у 75. минуту. Тада је након покушаја Кутиња сам на ивици казненог простора остао Толисо, који је потом одапео стрелу у горњи десни угао домаћег гола. Олимпијакос се није предао, вратио се у живот прилично срећним голом Гиљермеа, али ипак није имао довољно снаге да дође и до великог бода, који би могао да му буде драгоцен у борби за треће место у групи.

Висио је Јуве дуго у Торину вечерас, изгледало је у једном тренутку да неће наћи пут до мреже борбене Локомотиве из Москве која је показала изванредну брзину, али је Драгуљ ипак био на висини задатка. Спасилац Мауриција Сарија зове се Пауло Дибала који је са два гола за два минута потпуно преокренуо резултат и донео тријумф Старој Дами од 2:1 у занимљивом дуелу.

Чудна утакмица, баш чудна, посебно ако имамо у виду да су гости до предности стигли у првом полувремену, а да су комплетирали само 81 пас. Колико је то мало нека посведочи и податак да је Звезда у првом полувремену у Лондону имала 183. комплетирано додавање. Јувентус је у мат позицију довео Алексеј Миранчук после одбитака у 30. минуту и то је била опомена домаћину да неће лако уписати победу и стићи Атлетико на челу табеле.

Реаговао је Сари већ на полувремену, уместо Кедире на терену се нашао Игуаин који је потпуно унео живост у игру домаћина. Неколико опасних покушаја Аргентинца били су увод у оно што се десило у последњих 15 минута када је Пауло Дибала започео свој мали шоу. Прво је у 77. прелепим ударцем левицом оставио немоћним гостујућег голмана Гиљеремеа, а затим у 79. завршио посао после доброг шута Алекса Сандра и одбитка који се нашао на нози Аргентинца.

И то је било то. Јувентус је до краја сачувао предност, Сари извео хероја Дибалу на одушевљење читавог стадиона и тако му се захвалио што је спречио бруку.

Остали фаворити нису имали проблема као Јуве. Треће коло су искористили за "билдовање" гол-разлике, а поново су импресивни били они којима је то постала специјалност у групној дази Лиги шампиона. Манчестер Сити је на Етихаду против Аталанте потврдио одличну форму тријумфом од 5:1, који је хет-триком украсио Рахим Стерлинг уз два гола капитена Серхија Агуера. Доминатној партији изабраника Пепа Гвардиоле допринела је и отворена игра италијанског тима који је забележио и трећи пораз у дебитантској сезони у елитном такмичењу, иако је први повео са пенала преко Малиновског. 

До пет хе бројао и Пари Сен Жермен на гостовању у Брижу (5:0), а хет-трик је дао Килијан Мбапе. Као Стерлинга Агуеро и француског аса је пратио Аргентинац Мауро Икарди који је погодио два пута и употпунио сјајно издање Светаца који су као и Грађани такође стигли до цифре од девет бодова уз гол-разлику 9:0.

У истој групи до прве победе је стигао и Реал из Мадрида и то на гостовању у Истанбулу против Галатасараја где је било 1:0. Стрелац јединог гола био је Тони Крос у 18. минуту на асистенцију расположеног Едена Азара који је пропустио неколико шанси у другом полувремену да голом обележи повратак у тим после паузе. Погађао је Белгијанац и пречку, а треба истаћи да је Лука Јовић ушао у игру у 82. минуту, али без запаженог учинка.    

Прочитајте резултате утакмица Лиге шампиона одиграних у уторак:

Група А

Бриж - ПСЖ 0:5 (0:1)
/Икарди 7', 63', Мбапе 61', 79', 83'/

Галатасарај - Реал Мадрид 0:1 (0:1)
/Крос 18'/

Табела: ПСЖ 9, Реал Мадрид 4, Бриж 2, Галатасарај 1.

Група Б

Тотенхем - Звезда 5:0 (3:0)
/Кејн 9', 72', Сон 16', 44', Ламела 57'/

Олимпијакос - Бајерн 2:3 (1:1)
/Ел Араби 23'. Гиљерме 79' - Левандовски 34', 62', Толисо 75'/

Табела: Бајерн 9, Тотенхем 4, Црвена звезда 3, Олимпијакос 1.

Група Ц

Шахтјор - Динамо Загреб 2:2 (1:1)
/Конопљанка 16', Додо 75' - Олмо 25', Оршић 60'п/

Манчестер сити - Аталанта 5:1 (2:1)
/Агуеро 34' 38'п, Стерлинг 58', 64', 69' -Малиновски 28'/

Табела: Манчестер сити 9, Динамо Загреб 4, Шахтјор 4, Аталанта 0.

Група Д

Атлетико Мадрид - Бајер Леверкузен 1:0 (0:0)
/Мората 78'/

Јувентус - Локомотива 2:1 (0:1)
/Дибала 77', 79' - Миранчук 30'/

Табела: Јувентус 7, Атлетико 7, Локомотива 3, Бајер 0.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар