"Pljuštalo" u LŠ: Tri "petarde", dva het-trika i 2:3 u Atini!

Raspucano veče najjačeg takmičenja u fudbal! Bajern preživeo Pirej, Olimpijakos zakucan za dno tabele! Gosti iz Minhena se učvrstili na prvom mestu grupe B, iako je domaćin bio gotovo ravnopravan protivnik na svom terenu - 3:2.  Dibala sprečio bruku u Torinu! Siti i Pariz bacali petarde, Realu dosta i jedan! Favoriti bez greške u trećem kolu.

Fudbal 22.10.2019 | 23:20
"Pljuštalo" u LŠ: Tri "petarde", dva het-trika i 2:3 u Atini!
Liga šampiona se vratila i donela sa sobom kišu golova!

Srbija je pratila kako Crvena zvezda ubedljivo gubi u Londonu, gde je Totenhem iskalio bes do konačnih 5:0. Pored "pevaca", po pet "komada" dali su i Pari Sen Žermen na gostovanju Brižu (5:0) i Mančester siti kod kuće, protiv Atalante (5:1).

Heroji ove večeri Lige šampiona bio je pre svih uporni Rahim Sterling, koji je "povukao" Siti ka ubedljivom trijumfu svojim het-trikom za 11 minuta (od 58. do 69). Takođe, fenomenalan je bio i Kilijan Embape, koji je takođe u drugom delu meča dao sva tri gola, za lak trijumf Parižana u Belgiji, gde je Anhel Di Marija namestio tri pogotka saigračima.

Za to vreme, pet golova viđeno je i u Atini, gde je Bajern imao značajno teži posao od većine favorita:

Olimpijakos - Bajern 2:3 (1:1)

Iako je Jusef El Arabi i 23. minutu prvi pogodio i "zapalio" Karaiskaki, Robert Levandovski je u dve situacije spretno reagovao u šesnaestercu i golovima u 34. i 62. minutu "poništio" hitac ofanzivca domaćih (1:2).

U nastavku meča je goste na bezbednu udaljenost odveo Korantan Toliso (1:3), a onda je Giljerme u 79. minutu postavio 2:3 i uz "pomoć" Tijaga Alkantare nagovestio borbu do kraja, koja se i dogodila.

Međutim, Olimpijakos nije našao način da izjednači, pa je Bajern "prvi krug" grupne faze Lige šampiona završio sa maksimalnim učinkom - devet osvojenih bodova.

U večeri bez iznenađenja, Real Madrid je očekivano pobedio na gostovanju Galatasaraju 1:0, a srpski centarfor Luka Jović ušao je u igru u 82. minutu u dresu "kraljevića". Kada je on kročio na teren, navijači Juventusa u Torinu su konačno mogli da odahnu, jer je Lokomotiva vodila u domu "Stare dame" od 30. do 77. minuta i gola Paula Dibale udarcem sa 18 metara.

Stotinak sekundi kasnije, Argentinac je odlično istrčao pred gol ruskog kluba i spretno postavio konačnih 2:1, za večeras očekivana tri boda Torineza...

Olimpijakos se nakon Totenhema, isprsio protiv još jednog evropskog velikana na svom terenu, ali protiv Bajerna nije uspeo da osvoji ni bod. Minhenski klub je na iskustvo i fudbalsko umeće Levandovskog i Tolisoa uspeo da dođe do rezultata koji ga je učvrstio na prvom mestu, pa će za dve nedelje u Minhenu protiv istog protivnika imati priliku da razreši praktično svaku dilemu po pitanju liderske pozicije - 3:2 (1:1).

Ekipa Pedra Martinsa je odigrala kvalitetan meč, u pojedinim delovima utakmice bila je i superiorniji protivnik na terenu, ali Bavarci nisu padali u situacijama kada su bili u podređenom položaju, svaki put su uspeli da uzvrate i na kraju dođu do očelkivanog trijumfa. Ono što je važno za Crvenu zvezdu, Olimpijakos je ostao na poslednjem mestu grupe B i teško da može da se nada nekakvoj senzaciji na Alijanc areni.

Ekipa iz Pireja je još jedno odlično otvaranje utakmice u Ligi šampiona krunisala golom El Arabija, nakon centaršuta Cimikasa u 23. minutu. Ipak, Bajer je nakon toga uspeo da se konsoliduje, satera protivnika u šesnaesterac i izvrši pritisak koji je rezultirao kapitulacijom u 34. minutu. Golu Levandovskog prethodio je snažan udarac Milera, koji je odbio Žoze Sa, ali je na pravom mestu kao i uvek bio fenomenalni Poljak.

Verovatno ključan trenutak utakmice dogodio se u 62. minutu. Tada je na ispitu pala Olimpijakosova nestabilna odbrana, koja je naivno ragovala posle kornera za goste. Igrači Bajerna su dva puta uspeli da nadskoče rivala, Miler je na kraju spustio loptu pred noge Levandovskom a ovaj iskoristio smušenost Semeda i postigao svoj drugi gol na meču.

Olimpijakosova odbrana nije zablistala ni u 75. minutu. Tada je nakon pokušaja Kutinja sam na ivici kaznenog prostora ostao Toliso, koji je potom odapeo strelu u gornji desni ugao domaćeg gola. Olimpijakos se nije predao, vratio se u život prilično srećnim golom Giljermea, ali ipak nije imao dovoljno snage da dođe i do velikog boda, koji bi mogao da mu bude dragocen u borbi za treće mesto u grupi.

Visio je Juve dugo u Torinu večeras, izgledalo je u jednom trenutku da neće naći put do mreže borbene Lokomotive iz Moskve koja je pokazala izvanrednu brzinu, ali je Dragulj ipak bio na visini zadatka. Spasilac Mauricija Sarija zove se Paulo Dibala koji je sa dva gola za dva minuta potpuno preokrenuo rezultat i doneo trijumf Staroj Dami od 2:1 u zanimljivom duelu.

Čudna utakmica, baš čudna, posebno ako imamo u vidu da su gosti do prednosti stigli u prvom poluvremenu, a da su kompletirali samo 81 pas. Koliko je to malo neka posvedoči i podatak da je Zvezda u prvom poluvremenu u Londonu imala 183. kompletirano dodavanje. Juventus je u mat poziciju doveo Aleksej Mirančuk posle odbitaka u 30. minutu i to je bila opomena domaćinu da neće lako upisati pobedu i stići Atletiko na čelu tabele.

Reagovao je Sari već na poluvremenu, umesto Kedire na terenu se našao Iguain koji je potpuno uneo živost u igru domaćina. Nekoliko opasnih pokušaja Argentinca bili su uvod u ono što se desilo u poslednjih 15 minuta kada je Paulo Dibala započeo svoj mali šou. Prvo je u 77. prelepim udarcem levicom ostavio nemoćnim gostujućeg golmana Giljeremea, a zatim u 79. završio posao posle dobrog šuta Aleksa Sandra i odbitka koji se našao na nozi Argentinca.

I to je bilo to. Juventus je do kraja sačuvao prednost, Sari izveo heroja Dibalu na oduševljenje čitavog stadiona i tako mu se zahvalio što je sprečio bruku.

Ostali favoriti nisu imali problema kao Juve. Treće kolo su iskoristili za "bildovanje" gol-razlike, a ponovo su impresivni bili oni kojima je to postala specijalnost u grupnoj dazi Ligi šampiona. Mančester Siti je na Etihadu protiv Atalante potvrdio odličnu formu trijumfom od 5:1, koji je het-trikom ukrasio Rahim Sterling uz dva gola kapitena Serhija Aguera. Dominatnoj partiji izabranika Pepa Gvardiole doprinela je i otvorena igra italijanskog tima koji je zabeležio i treći poraz u debitantskoj sezoni u elitnom takmičenju, iako je prvi poveo sa penala preko Malinovskog. 

Do pet he brojao i Pari Sen Žermen na gostovanju u Brižu (5:0), a het-trik je dao Kilijan Mbape. Kao Sterlinga Aguero i francuskog asa je pratio Argentinac Mauro Ikardi koji je pogodio dva puta i upotpunio sjajno izdanje Svetaca koji su kao i Građani takođe stigli do cifre od devet bodova uz gol-razliku 9:0.

U istoj grupi do prve pobede je stigao i Real iz Madrida i to na gostovanju u Istanbulu protiv Galatasaraja gde je bilo 1:0. Strelac jedinog gola bio je Toni Kros u 18. minutu na asistenciju raspoloženog Edena Azara koji je propustio nekoliko šansi u drugom poluvremenu da golom obeleži povratak u tim posle pauze. Pogađao je Belgijanac i prečku, a treba istaći da je Luka Jović ušao u igru u 82. minutu, ali bez zapaženog učinka.    

Pročitajte rezultate utakmica Lige šampiona odigranih u utorak:

Grupa A

Briž - PSŽ 0:5 (0:1)
/Ikardi 7', 63', Mbape 61', 79', 83'/

Galatasaraj - Real Madrid 0:1 (0:1)
/Kros 18'/

Tabela: PSŽ 9, Real Madrid 4, Briž 2, Galatasaraj 1.

Grupa B

Totenhem - Zvezda 5:0 (3:0)
/Kejn 9', 72', Son 16', 44', Lamela 57'/

Olimpijakos - Bajern 2:3 (1:1)
/El Arabi 23'. Giljerme 79' - Levandovski 34', 62', Toliso 75'/

Tabela: Bajern 9, Totenhem 4, Crvena zvezda 3, Olimpijakos 1.

Grupa C

Šahtjor - Dinamo Zagreb 2:2 (1:1)
/Konopljanka 16', Dodo 75' - Olmo 25', Oršić 60'p/

Mančester siti - Atalanta 5:1 (2:1)
/Aguero 34' 38'p, Sterling 58', 64', 69' -Malinovski 28'/

Tabela: Mančester siti 9, Dinamo Zagreb 4, Šahtjor 4, Atalanta 0.

Grupa D

Atletiko Madrid - Bajer Leverkuzen 1:0 (0:0)
/Morata 78'/

Juventus - Lokomotiva 2:1 (0:1)
/Dibala 77', 79' - Mirančuk 30'/

Tabela: Juventus 7, Atletiko 7, Lokomotiva 3, Bajer 0.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar