ЛШ Тотенхем суров према Звезди - 5:0!

Сурови Тотенхем искалио бес на Црвеној звезди! Фудбалери Црвене звезде поражени су на гостовању од Тотенхема 5:0, у трећем колу Лиге шампиона.  Црвена звезда одиграла је лошу утакмицу у Лондону против много бољег Тотенхема него што је био у претходном периоду… Играли су играчи Спурса за самопоуздање и користили грешке одбране шампиона Србије.  Тотална немоћ: Суперсонични Сон и моћни Хари растргли Звезду! Тотенхем разнео црвено-беле у трећем колу Лиге шампиона – 5:0!

Фудбал 22.10.2019 | 23:10
ЛШ Тотенхем суров према Звезди - 5:0!
Изабраници Владана Милојевића одиграли су слабу утакмицу, поготово у првом полувремену и доживели су други пораз у елитном такмичењу.

Голове за Тотенхем постигли су Кејн у деветом и 72, Сон у 16. и 44, и Ламела у 57. минуту.

Екипа Маурисија Поћетина налазила се у веома лошој форми, у последњих седам утакмица имали су свега једну победу и на овом мечу су, на неки начин, искалили бес за све лоше партије.

После три кола црвено-бели имају три бода, док клуб из Лондона има бод више.

Од старта меча могло је да се види да се шампион Србије неће много наиграти у Лондону. Домаћи састав лако је стварао шансе, а мрежу Звезде начео је у деветом минуту.

Дегенек није испратио Кејн, овај је добро скочио и прецизним ударцем главом савладао Борјана.

Тотенхем је мало "спустио гас" у наставку полувремена, али су ипак успели да постигну и трећи гол. Марин је направио велику грешку, Сисоко је то искористио и пронашао Сона, који је лако савладао Борјана.

Имала је и Звезда своје шансе у првом периоду, али није успела да их искористи и на паузу се отишло са резултатом 3:0.

У другом полувремену нисмо гледали другачију игру у односу на првих 45 минута. Спурси су стварали шансе када су год пожелели, а четврти гол дошао је у 57. минуту. Орије је пронашао Ламелу, овај је био сам у срцу шеснаестерца и послао лопту иза леђа Борјана.

Црвено-бели су успели да се ослободе притиска, створе коју шансу и баш после пропуштене прилике уследио је пети гол Тотенхема. Гобељић је из добре ситуације шутирао право у Газанигу, уследила је контра и Кејн је поставио коначних 5:0.

Нападач Спурса гађао је у даљи угао и погодио. Борјан је био немоћан. До краја меча резултат се није мењао и екипа тренера Поћетина заслужено долази до победе.

Звезди иде на руку резултат из другог меча групе Б, у којем је Бајерн славио на гостовању против Олимпијакоса. 

Спурси нису случајно вицешампиони Европе!

Без обзира на то што су пред дуел са Црвеном звездом у 3. колу Лиге шампиона имали тек две победе у последњих десет мечева, играчи Маурисија Покетина осетили су да би у дуелу са прваком Србије могли да се врате на прави колосек, да поврате самопоуздање...

И успели су у томе.

Рано су повели, "осетили крв" ривала, а онда и то што се Звезда бранила очајно дозволивши Харију Кејну и Хјунг-Мин Сону да постигне два, а Ерику Ламели један гол.

Посебно проблематична била је одбрана у транзицији, после лако изгубљених лопти, па овога пута ни Милан Борјан није могао да буде чудотворац за све идеалне прилике које су играчима Тотенхема немарношћу створили његови саиграчи из сваке линије тима.

Звезда се тако из Лондона враћа са чак пет голова у мрежи, а после победе Бајерна над Олимпијакосом (3:2) - и даље има шансе за пролаз даље.

ТОТЕНХЕМ - ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 5:0 (3:0)
/Кејн 9, 72, Сон 16, 44, Ламела 57/

Ако су фудбалери Црвене звезде могли нешто да науче из европских утакмица, којих су одиграли много од доласка Владана Милојевића, то је да се лош "улазак" на утакмицу у гостовању не прашта - тако је било против Ливерпула, Пари сен Жермена, али и Тотенхема.

Спурси су на (пре)лак начин повели после лаганог корнера у 9. минуту када је Кејн побегао Дегенеку, лопту није избио ни Томане, а Борјан већ није могао ништа да учини.

Није довољно упозорење било ни то што је Кејн непосредно пре тога већ у казненом пробао да "ломи" Дегенека, и пао без фаула, па су на тежи начин одбрамбени играчи Звезде морали да науче да се најбољем енглеском нападачу не сме оставити ни милиметар простора.

Много више остављено је Хјунг-Мин Сону који је у 16. минуту сместио лопту у мрежу потпуно усамљен на левој страни, након што је Ламела преварио Родића, а "поновио" се и у 44.

На средини терена лопту је изгубио Марко Марин, скупо плаћени Ндомбеле је повукао лопту и с њом претрчао добар део терена, а онда у идеалном тренутку одложио за Јужнокорејца који је лако савладао Милана Борјана за "лака три комада" на полувремену.

Звезда није била потпуно безопасна, видели смо покушаје Гобељића, Ван ла Паре и Милуновића, имали су и солидан посед (45%), али одбрана то није могла да прати.

Иста слика и у наставку где је Тотенхем очигледно желео да лечи ране из претходног периода пошто им је све ишло од руке, ређале су се шансе испред гола Борјана, а прву велику у мрежу је сместио Ламела, након што је Орије лако прошао у 57. минуту.

Мењао је Милојевић, послао је Павкова и Петровића на терен, "родиле" су се шансе за Гарсију и Марина, али када нису искоришћене - узвратио је Хари Кејн рутинским голом у 72. минуту.

Црвена звезда наредни меч у Лиги шампиона опет игра против Тотенхема, али на "Маракани" пошто ће их дочекати за две недеље (6. новембар) у покушају да им се реваншира за болан ударац усред Лондона пред 51.743 гледалаца.

Много туриста са свих меридијана проћи ће мостовима на Темзи, док Црвена звезда не постане конкурентна у једној од највећих европских метропола. Надали смо се да ћемо присуствовати кулминацији Тотенхемове кризе, а видели смо  моћ звезда из Премијер лиге. Веровали смо да ће играчи српског шампиона смоћи снаге да бар унервозе легионаре Маурисија Покетина и били у дебелој заблуди – 5:0.  А могло је да буде и више. Много више.

Није ова Црвена звезда залутала у Лигу шампиона, али и даље није способна да на терену вицешампиона Европе бар запрети. Клизио је тим са Маракане ка једном од највећих европских пораза у клупској историји, искидан коктелом квалитета чете Мауриција Покетина. Не зна се више да ли је Владана Милојевића више морила брзина и агресија Сона, голгетерски њух Харија Кена, снага Ндомбела. Звезда је изгледала као кућа без крова, звиждало је са свих страна, навијачи домаћег тима већи део меча провели су на ногама, пратећи сурову демонстрацију силе на српским шампионом.

Можда је то реалност, можда тимови из Премијер и Суперлиге више никада неће бити иста категорија, али… Црвена звезда је пропустила прилику да бар нешто добије са европског гостовања. Нисмо видели ни неку нову снагу, нити назнаке бољитка да ван Београда може у догледно време да  буде боље… Остаје само вера у снагу Маракане и понављање историји, пошто је на сличан начин тим Владана Милојевића искидан прошле године на Енфилд Роуду. Знамо како се све касније завршило у Београду.

Причу о великој кризи, коју би могла да искористи Црвена звезда као барјактар фудбала из источне Европе, фудбалери Тотенхема исекли су као мачем под бљештавим светлима стадиона у Северном Лондону. Да сте у 18. минуту поставили референдумско питање навијачима српског шампиона вероватно би њих 99,9 одсто рекли да би волели да у том моменту меч буде завршен. Прави мали хорор преживљавали су играчи Владана Милојевића. Корејанац Сон је играо као да му је неко из родне груде јавио да ће бити депортован за омражени Пјонгјанг ако не буде трчао на млазни погон и савршено се кретао између линија тима. Он је био покретач велике иницијативе Тотнехема, а реализатор прве шансе наравно - Хари Кејн. Заспао је у том деветом минуту Милош Дегенек и дозволио једном од најбољих нападача света да са прве стативе убаци лопту у даљи угао.

Гори почетак Владан Милојевић није могао да замисли. Био је то класичан судар моћи и немоћи, лавиринт страве и ужаса из којег шпански интернационалац Хорхе Кањас није могао да пронађе излаз. Сон је био стално између линија, везни ред Црвене звезде ударио је Ндомбелеове јаке груди. Осетили су то играчи Тотенхема и газили још јаче. Брзо је много пута поменути Сон наплатио добру игру, искористивши пас Ламеле и побегавши на другој стативи Хорхе Кањасу.

Деловало је да са ногама у живом блату играчи Црвене звезде неће моћи да побегну од катастрофе, сличне оној у Паризу. Нападач Томане без додира са лоптом, Ван Ла Пара – поново ван ритма, Гарсија скоро па одсутан…  Колико је Тотенхем из лежишта избацио играче Црвене звезде најбоље илуструје чињеница да је Марко Марин морао да одмењује Кањаса у преносу лопту како би бар мало продисали Милуновић и Дегенек.

Звездина игра се стабилизовала средином првог полувремена, и то у тренуцима када су црвено-бели почели да ризикују и мирнијим пасовима траже пут ка привидној равноправности. Морао је Газанига да интервенише после ударца Ван Ла Паре главом, затим је Марин био непрецизан, иако је био у доброј позицији после шута Гобељића и рикошета.  И таман када се чиинило да је Звезда почела да изгледа пристојно уследила је казна. Капитен Марин је превише петљао, изгубио је дуел са Ндобмебелом. Уследила је асистенција и још једна лака реализација Сона. Погнуте главе играча Црвене звезде покушао је да подигне Милан Борјан.

Није вредело. Однос два тима постао је још видљиви. Пуцала је одбрана Црвене звезде у скоро сваком нападу Тотенхема. Истина, било је вруће пред голом Певаца после шутева Марина и Гарсије, али на другој страни су окрутни били Ламела и Хари Кејн.

Разлика у квалитету је постајала све очитија са сваким минутом.

ТОТЕНХЕМ - ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 5:0 (3:0)
/Кејн 9, 72, Сон 16, 44, Ламела 57/

Лондон.
Стадион Тотенхема.
Судија: Марко Гвида (Италија)

Тотенхем: Газанига - Орије, Санчез, Вертонген (од 73. Фојт), Дејвис - Ндомбеле, Сисоко - Сон (од 68. Дајер), Али (од 78. Ло Селсо), Ламела - Кејн.

Црвена звезда: Борјан - Гобељић, Милуновић, Дегенек, Родић - Кањас (од 62. Петровић), Вулић - Гарсија, Марин, Ван ла Пара (од 82. Вукановић) - Томане (од 63. Павков).

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Милан

23.10.2019 06:09

И енглези понекад имају мало дусе.

ОДГОВОРИТЕ