LŠ Totenhem surov prema Zvezdi - 5:0!

Surovi Totenhem iskalio bes na Crvenoj zvezdi! Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su na gostovanju od Totenhema 5:0, u trećem kolu Lige šampiona.  Crvena zvezda odigrala je lošu utakmicu u Londonu protiv mnogo boljeg Totenhema nego što je bio u prethodnom periodu… Igrali su igrači Spursa za samopouzdanje i koristili greške odbrane šampiona Srbije.  Totalna nemoć: Supersonični Son i moćni Hari rastrgli Zvezdu! Totenhem razneo crveno-bele u trećem kolu Lige šampiona – 5:0!

Fudbal 22.10.2019 | 23:10
LŠ Totenhem surov prema Zvezdi - 5:0!
Izabranici Vladana Milojevića odigrali su slabu utakmicu, pogotovo u prvom poluvremenu i doživeli su drugi poraz u elitnom takmičenju.

Golove za Totenhem postigli su Kejn u devetom i 72, Son u 16. i 44, i Lamela u 57. minutu.

Ekipa Maurisija Poćetina nalazila se u veoma lošoj formi, u poslednjih sedam utakmica imali su svega jednu pobedu i na ovom meču su, na neki način, iskalili bes za sve loše partije.

Posle tri kola crveno-beli imaju tri boda, dok klub iz Londona ima bod više.

Od starta meča moglo je da se vidi da se šampion Srbije neće mnogo naigrati u Londonu. Domaći sastav lako je stvarao šanse, a mrežu Zvezde načeo je u devetom minutu.

Degenek nije ispratio Kejn, ovaj je dobro skočio i preciznim udarcem glavom savladao Borjana.

Totenhem je malo "spustio gas" u nastavku poluvremena, ali su ipak uspeli da postignu i treći gol. Marin je napravio veliku grešku, Sisoko je to iskoristio i pronašao Sona, koji je lako savladao Borjana.

Imala je i Zvezda svoje šanse u prvom periodu, ali nije uspela da ih iskoristi i na pauzu se otišlo sa rezultatom 3:0.

U drugom poluvremenu nismo gledali drugačiju igru u odnosu na prvih 45 minuta. Spursi su stvarali šanse kada su god poželeli, a četvrti gol došao je u 57. minutu. Orije je pronašao Lamelu, ovaj je bio sam u srcu šesnaesterca i poslao loptu iza leđa Borjana.

Crveno-beli su uspeli da se oslobode pritiska, stvore koju šansu i baš posle propuštene prilike usledio je peti gol Totenhema. Gobeljić je iz dobre situacije šutirao pravo u Gazanigu, usledila je kontra i Kejn je postavio konačnih 5:0.

Napadač Spursa gađao je u dalji ugao i pogodio. Borjan je bio nemoćan. Do kraja meča rezultat se nije menjao i ekipa trenera Poćetina zasluženo dolazi do pobede.

Zvezdi ide na ruku rezultat iz drugog meča grupe B, u kojem je Bajern slavio na gostovanju protiv Olimpijakosa. 

Spursi nisu slučajno vicešampioni Evrope!

Bez obzira na to što su pred duel sa Crvenom zvezdom u 3. kolu Lige šampiona imali tek dve pobede u poslednjih deset mečeva, igrači Maurisija Poketina osetili su da bi u duelu sa prvakom Srbije mogli da se vrate na pravi kolosek, da povrate samopouzdanje...

I uspeli su u tome.

Rano su poveli, "osetili krv" rivala, a onda i to što se Zvezda branila očajno dozvolivši Hariju Kejnu i Hjung-Min Sonu da postigne dva, a Eriku Lameli jedan gol.

Posebno problematična bila je odbrana u tranziciji, posle lako izgubljenih lopti, pa ovoga puta ni Milan Borjan nije mogao da bude čudotvorac za sve idealne prilike koje su igračima Totenhema nemarnošću stvorili njegovi saigrači iz svake linije tima.

Zvezda se tako iz Londona vraća sa čak pet golova u mreži, a posle pobede Bajerna nad Olimpijakosom (3:2) - i dalje ima šanse za prolaz dalje.

TOTENHEM - CRVENA ZVEZDA 5:0 (3:0)
/Kejn 9, 72, Son 16, 44, Lamela 57/

Ako su fudbaleri Crvene zvezde mogli nešto da nauče iz evropskih utakmica, kojih su odigrali mnogo od dolaska Vladana Milojevića, to je da se loš "ulazak" na utakmicu u gostovanju ne prašta - tako je bilo protiv Liverpula, Pari sen Žermena, ali i Totenhema.

Spursi su na (pre)lak način poveli posle laganog kornera u 9. minutu kada je Kejn pobegao Degeneku, loptu nije izbio ni Tomane, a Borjan već nije mogao ništa da učini.

Nije dovoljno upozorenje bilo ni to što je Kejn neposredno pre toga već u kaznenom probao da "lomi" Degeneka, i pao bez faula, pa su na teži način odbrambeni igrači Zvezde morali da nauče da se najboljem engleskom napadaču ne sme ostaviti ni milimetar prostora.

Mnogo više ostavljeno je Hjung-Min Sonu koji je u 16. minutu smestio loptu u mrežu potpuno usamljen na levoj strani, nakon što je Lamela prevario Rodića, a "ponovio" se i u 44.

Na sredini terena loptu je izgubio Marko Marin, skupo plaćeni Ndombele je povukao loptu i s njom pretrčao dobar deo terena, a onda u idealnom trenutku odložio za Južnokorejca koji je lako savladao Milana Borjana za "laka tri komada" na poluvremenu.

Zvezda nije bila potpuno bezopasna, videli smo pokušaje Gobeljića, Van la Pare i Milunovića, imali su i solidan posed (45%), ali odbrana to nije mogla da prati.

Ista slika i u nastavku gde je Totenhem očigledno želeo da leči rane iz prethodnog perioda pošto im je sve išlo od ruke, ređale su se šanse ispred gola Borjana, a prvu veliku u mrežu je smestio Lamela, nakon što je Orije lako prošao u 57. minutu.

Menjao je Milojević, poslao je Pavkova i Petrovića na teren, "rodile" su se šanse za Garsiju i Marina, ali kada nisu iskorišćene - uzvratio je Hari Kejn rutinskim golom u 72. minutu.

Crvena zvezda naredni meč u Ligi šampiona opet igra protiv Totenhema, ali na "Marakani" pošto će ih dočekati za dve nedelje (6. novembar) u pokušaju da im se revanšira za bolan udarac usred Londona pred 51.743 gledalaca.

Mnogo turista sa svih meridijana proći će mostovima na Temzi, dok Crvena zvezda ne postane konkurentna u jednoj od najvećih evropskih metropola. Nadali smo se da ćemo prisustvovati kulminaciji Totenhemove krize, a videli smo  moć zvezda iz Premijer lige. Verovali smo da će igrači srpskog šampiona smoći snage da bar unervoze legionare Maurisija Poketina i bili u debeloj zabludi – 5:0.  A moglo je da bude i više. Mnogo više.

Nije ova Crvena zvezda zalutala u Ligu šampiona, ali i dalje nije sposobna da na terenu vicešampiona Evrope bar zapreti. Klizio je tim sa Marakane ka jednom od najvećih evropskih poraza u klupskoj istoriji, iskidan koktelom kvaliteta čete Mauricija Poketina. Ne zna se više da li je Vladana Milojevića više morila brzina i agresija Sona, golgeterski njuh Harija Kena, snaga Ndombela. Zvezda je izgledala kao kuća bez krova, zviždalo je sa svih strana, navijači domaćeg tima veći deo meča proveli su na nogama, prateći surovu demonstraciju sile na srpskim šampionom.

Možda je to realnost, možda timovi iz Premijer i Superlige više nikada neće biti ista kategorija, ali… Crvena zvezda je propustila priliku da bar nešto dobije sa evropskog gostovanja. Nismo videli ni neku novu snagu, niti naznake boljitka da van Beograda može u dogledno vreme da  bude bolje… Ostaje samo vera u snagu Marakane i ponavljanje istoriji, pošto je na sličan način tim Vladana Milojevića iskidan prošle godine na Enfild Roudu. Znamo kako se sve kasnije završilo u Beogradu.

Priču o velikoj krizi, koju bi mogla da iskoristi Crvena zvezda kao barjaktar fudbala iz istočne Evrope, fudbaleri Totenhema isekli su kao mačem pod blještavim svetlima stadiona u Severnom Londonu. Da ste u 18. minutu postavili referendumsko pitanje navijačima srpskog šampiona verovatno bi njih 99,9 odsto rekli da bi voleli da u tom momentu meč bude završen. Pravi mali horor preživljavali su igrači Vladana Milojevića. Korejanac Son je igrao kao da mu je neko iz rodne grude javio da će biti deportovan za omraženi Pjongjang ako ne bude trčao na mlazni pogon i savršeno se kretao između linija tima. On je bio pokretač velike inicijative Totnehema, a realizator prve šanse naravno - Hari Kejn. Zaspao je u tom devetom minutu Miloš Degenek i dozvolio jednom od najboljih napadača sveta da sa prve stative ubaci loptu u dalji ugao.

Gori početak Vladan Milojević nije mogao da zamisli. Bio je to klasičan sudar moći i nemoći, lavirint strave i užasa iz kojeg španski internacionalac Horhe Kanjas nije mogao da pronađe izlaz. Son je bio stalno između linija, vezni red Crvene zvezde udario je Ndombeleove jake grudi. Osetili su to igrači Totenhema i gazili još jače. Brzo je mnogo puta pomenuti Son naplatio dobru igru, iskoristivši pas Lamele i pobegavši na drugoj stativi Horhe Kanjasu.

Delovalo je da sa nogama u živom blatu igrači Crvene zvezde neće moći da pobegnu od katastrofe, slične onoj u Parizu. Napadač Tomane bez dodira sa loptom, Van La Para – ponovo van ritma, Garsija skoro pa odsutan…  Koliko je Totenhem iz ležišta izbacio igrače Crvene zvezde najbolje ilustruje činjenica da je Marko Marin morao da odmenjuje Kanjasa u prenosu loptu kako bi bar malo prodisali Milunović i Degenek.

Zvezdina igra se stabilizovala sredinom prvog poluvremena, i to u trenucima kada su crveno-beli počeli da rizikuju i mirnijim pasovima traže put ka prividnoj ravnopravnosti. Morao je Gazaniga da interveniše posle udarca Van La Pare glavom, zatim je Marin bio neprecizan, iako je bio u dobroj poziciji posle šuta Gobeljića i rikošeta.  I taman kada se čiinilo da je Zvezda počela da izgleda pristojno usledila je kazna. Kapiten Marin je previše petljao, izgubio je duel sa Ndobmebelom. Usledila je asistencija i još jedna laka realizacija Sona. Pognute glave igrača Crvene zvezde pokušao je da podigne Milan Borjan.

Nije vredelo. Odnos dva tima postao je još vidljivi. Pucala je odbrana Crvene zvezde u skoro svakom napadu Totenhema. Istina, bilo je vruće pred golom Pevaca posle šuteva Marina i Garsije, ali na drugoj strani su okrutni bili Lamela i Hari Kejn.

Razlika u kvalitetu je postajala sve očitija sa svakim minutom.

TOTENHEM - CRVENA ZVEZDA 5:0 (3:0)
/Kejn 9, 72, Son 16, 44, Lamela 57/

London.
Stadion Totenhema.
Sudija: Marko Gvida (Italija)

Totenhem: Gazaniga - Orije, Sančez, Vertongen (od 73. Fojt), Dejvis - Ndombele, Sisoko - Son (od 68. Dajer), Ali (od 78. Lo Selso), Lamela - Kejn.

Crvena zvezda: Borjan - Gobeljić, Milunović, Degenek, Rodić - Kanjas (od 62. Petrović), Vulić - Garsija, Marin, Van la Para (od 82. Vukanović) - Tomane (od 63. Pavkov).

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Milan

23.10.2019 06:09

I englezi ponekad imaju malo duse.

ODGOVORITE