ЕК: Теодосића издао шут, први пораз Виртуса у сезони!

Виртусу мало Теових 17 поена – први пораз у сезони за Ђорђевића! Кошаркаши Виртуса из Болоње поражени су на гостовању од Промитеаса 78:69, у четвртом колу Еврокупа.  Стоп за Салетов Виртус у Грчкој - први пораз! Тео још намешта руку. . .  Прекинут низ Болоњеза на деветој препреци. Српски плејмејкер био ефикасан, али је и лоше шутирао тројке.  

Кошарка 22.10.2019 | 21:54
ЕК: Теодосића издао шут, први пораз Виртуса у сезони!
Екипа Александра Ђорђевића изгубила је прву утакмицу у сезони, након што су имали осам победа заредом.

Италијанска екипа утакмицу је испустила у последњој четвртини коју је домаћи састав добио резултатом 25:15.

Милош Теодосић био је најефикаснији у пораженом тиму са 17 поена, три скока и три асистенције, али се испромашивао у шуту ван линије 6,75 (1/8).

Стефан Марковић није имао препознатљиво вече, пошто је уз девет поена имао свега једну асистенцију.

Промитеас су до тријумфа водили Ленгстон Хол са 16 поена и шест асистенција, Аграванис је убацио 12, док су по 11 имали Беб, Липовиј и Каселакис.

После четири одиграна меча Виртус има три победе и пораз, баш као и грчки представник.

После осам "везаних" тријумфа у два такмичења, екипа Александра Саше Ђорђевића доживела је први неуспех у такмичарској 2019/20.

Тим из Болоње изгубио је у Патри, на гостовању грчком ривалу, чиме је први пут напустио терен празних руку.

Промитеас - Виртус 78:69 (24:14, 12:24, 17:16, 25:15)

Лидер гостију Милош Теодосић трудио се да промени виђени расплет, али његових 17 поена упркос лошем шуту за три (1/8) нису били довољни да угрозе тријумф домаћих док се меч ближио крају. 

Ђорђевићев тим ухватио је значајно више лопти у скоку (42:25), али је ипак пречестим грешкама створио домаћину шансу да победи. Виртус је завршио меч са чак 17 изгубљених лопти (наспрам 11 домаћина) и уз веома лош шут за три поена (4/27).

Са друге стране, некадашњи кошаркаш Звезде Олександр Липовиј убацио је три тројке, док су по две погодили играчи који су се истакли у завршници - Ленгстон Хол (16 поена), Крис Баб (11 п) и некадашњи крилни центар Олимпијакоса, Димитрис Аграванис(12 п).

На другој страни, Стефан Марковић убацио је 11 поена за италијански тим.

До ове утакмице, Виртус је имао у Еврокупу скор 3-0, а у италијанском првенству 5-0.

Свему дође крај па и победничкој серији Виртуса и Саше Ђорђевића. После осам везаних тријумфа у свим такмичењима тим из Болоње је поклекао у четвртом колу Еврокупа и то на гостовању у Грчкој против Промитеаса из Патре - 69:78.

Није италијанском тиму помогла ни још једна добра рола Милоша Теодосића. Српски плејмејкер је био најефикаснији у свом тиму са 17 поена и четири асистенције, али је ужасна партија Виртуса у последњој четвртини била кобна по коначни учинак. Надскочили су Италијани Грке под кошевима, имали чак 20 скокова више (49:29), али су на крају платили цену лошем шуту за три поена (4/29).

"Нагазио" је новајлија у Еврокупу добро италијански тим у последњој деоници коју је добио са десет разлике (25:15) и уписао трећу победу којом се изједначио на врху табеле са Болоњезима са скором 3-1. Теодосић је играо колико је могао, али није имао адекватну подршку у завршници када се ломио резултат. Издао га је и шут за три поена када је било најпотребније (само 1/8) иако је у једном тренутку забележио и лепу блокаду.

Чак петорица кошаркаша Промитеаса били су двоцифрени, а предводио их је Лингстон Хал са 16 поена и шест асистенција. Димитрис Аграванис је убацио 12 поена уз пет скокова, а некадашњи кошаркаш Звезде Украјинац Липовиј 11 уз пет скокова и четири украдене лопте. Леонидас Каселакис и Крис Баб постигли су по 11 поена. 

На другој страни поред солидног Теодосића, Винс Хантер је убацио 14 кошева уз девет скокова док је Стефан Марковић меч окончао са 11 поена.

Група А

Промитеас - Виртус 78:69
Макаби Ришон - Андора 67:86

у среду

Монако - Улм 18.45

Табела: Промитеас 3-1, Виртус 3-1, Монако 2-1, Андора 2-2, Макаби Ришон 1-3, Улм 0-3.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар