EK: Teodosića izdao šut, prvi poraz Virtusa u sezoni!

Virtusu malo Teovih 17 poena – prvi poraz u sezoni za Đorđevića! Košarkaši Virtusa iz Bolonje poraženi su na gostovanju od Promiteasa 78:69, u četvrtom kolu Evrokupa.  Stop za Saletov Virtus u Grčkoj - prvi poraz! Teo još namešta ruku. . .  Prekinut niz Bolonjeza na devetoj prepreci. Srpski plejmejker bio efikasan, ali je i loše šutirao trojke.  

Košarka 22.10.2019 | 21:54
EK: Teodosića izdao šut, prvi poraz Virtusa u sezoni!
Ekipa Aleksandra Đorđevića izgubila je prvu utakmicu u sezoni, nakon što su imali osam pobeda zaredom.

Italijanska ekipa utakmicu je ispustila u poslednjoj četvrtini koju je domaći sastav dobio rezultatom 25:15.

Miloš Teodosić bio je najefikasniji u poraženom timu sa 17 poena, tri skoka i tri asistencije, ali se ispromašivao u šutu van linije 6,75 (1/8).

Stefan Marković nije imao prepoznatljivo veče, pošto je uz devet poena imao svega jednu asistenciju.

Promiteas su do trijumfa vodili Lengston Hol sa 16 poena i šest asistencija, Agravanis je ubacio 12, dok su po 11 imali Beb, Lipovij i Kaselakis.

Posle četiri odigrana meča Virtus ima tri pobede i poraz, baš kao i grčki predstavnik.

Posle osam "vezanih" trijumfa u dva takmičenja, ekipa Aleksandra Saše Đorđevića doživela je prvi neuspeh u takmičarskoj 2019/20.

Tim iz Bolonje izgubio je u Patri, na gostovanju grčkom rivalu, čime je prvi put napustio teren praznih ruku.

Promiteas - Virtus 78:69 (24:14, 12:24, 17:16, 25:15)

Lider gostiju Miloš Teodosić trudio se da promeni viđeni rasplet, ali njegovih 17 poena uprkos lošem šutu za tri (1/8) nisu bili dovoljni da ugroze trijumf domaćih dok se meč bližio kraju. 

Đorđevićev tim uhvatio je značajno više lopti u skoku (42:25), ali je ipak prečestim greškama stvorio domaćinu šansu da pobedi. Virtus je završio meč sa čak 17 izgubljenih lopti (naspram 11 domaćina) i uz veoma loš šut za tri poena (4/27).

Sa druge strane, nekadašnji košarkaš Zvezde Oleksandr Lipovij ubacio je tri trojke, dok su po dve pogodili igrači koji su se istakli u završnici - Lengston Hol (16 poena), Kris Bab (11 p) i nekadašnji krilni centar Olimpijakosa, Dimitris Agravanis(12 p).

Na drugoj strani, Stefan Marković ubacio je 11 poena za italijanski tim.

Do ove utakmice, Virtus je imao u Evrokupu skor 3-0, a u italijanskom prvenstvu 5-0.

Svemu dođe kraj pa i pobedničkoj seriji Virtusa i Saše Đorđevića. Posle osam vezanih trijumfa u svim takmičenjima tim iz Bolonje je poklekao u četvrtom kolu Evrokupa i to na gostovanju u Grčkoj protiv Promiteasa iz Patre - 69:78.

Nije italijanskom timu pomogla ni još jedna dobra rola Miloša Teodosića. Srpski plejmejker je bio najefikasniji u svom timu sa 17 poena i četiri asistencije, ali je užasna partija Virtusa u poslednjoj četvrtini bila kobna po konačni učinak. Nadskočili su Italijani Grke pod koševima, imali čak 20 skokova više (49:29), ali su na kraju platili cenu lošem šutu za tri poena (4/29).

"Nagazio" je novajlija u Evrokupu dobro italijanski tim u poslednjoj deonici koju je dobio sa deset razlike (25:15) i upisao treću pobedu kojom se izjednačio na vrhu tabele sa Bolonjezima sa skorom 3-1. Teodosić je igrao koliko je mogao, ali nije imao adekvatnu podršku u završnici kada se lomio rezultat. Izdao ga je i šut za tri poena kada je bilo najpotrebnije (samo 1/8) iako je u jednom trenutku zabeležio i lepu blokadu.

Čak petorica košarkaša Promiteasa bili su dvocifreni, a predvodio ih je Lingston Hal sa 16 poena i šest asistencija. Dimitris Agravanis je ubacio 12 poena uz pet skokova, a nekadašnji košarkaš Zvezde Ukrajinac Lipovij 11 uz pet skokova i četiri ukradene lopte. Leonidas Kaselakis i Kris Bab postigli su po 11 poena. 

Na drugoj strani pored solidnog Teodosića, Vins Hanter je ubacio 14 koševa uz devet skokova dok je Stefan Marković meč okončao sa 11 poena.

Grupa A

Promiteas - Virtus 78:69
Makabi Rišon - Andora 67:86

u sredu

Monako - Ulm 18.45

Tabela: Promiteas 3-1, Virtus 3-1, Monako 2-1, Andora 2-2, Makabi Rišon 1-3, Ulm 0-3.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar