ЕП - жријеб: Срби против Румуније, Холандије и Русије!

Жребом у Будимпешти су одређене групе за шампионат Европе у ватерполу, који ће се играти 2020. године.  Србија добила ривале на ЕП,Савић: "Можда наставим прославу Божића код куће"! Ватерполисти Србије на Европском првенству следеће године играће у групи Б против Румуније, Холандије и Русије, одлучено је жребом у Будимпешти. Дејан Савић у свом стилу прокоментарисао жреб.

Остали спортови 23.10.2019 | 18:27
ЕП - жријеб: Срби против Румуније, Холандије и Русије!
Ватерполисти Србије на Европском првенству следеће године играће у групи Б против Румуније, Холандије и Русије, одлучено је жребом у Будимпешти.

Ватерполисткиње Србије смештене су у А групу са Мађарском, Русијом, Грчком и победницима сусрета Хрватска - Португалија, односно Словачка - Турска.

Шампионат Европе биће одржан од 12. до 26. јануара.

ГРУПА А: Хрватска, Црна Гора, Словачка, Немачка;
ГРУПА Б: Србија, Русија, Румунија, Холандија;
ГРУПА Ц: Шпанија, Мађарска, Турска, Малта;
ГРУПА Д: Италија, Грчка, Грузија, Француска.

Прва утакмица је 14. јануара са Русијом, два дана касније се игра са Румунијом а 18. јануара са Холандијом.

Занимљив је био коментар српског селектора Дејана Савића:

"Одличан је жреб! Ако будемо први у групи, добићемо два дана паузе, па можда ћу имати времена да 'скокнем' до Београда да наставимо прославу божићних празника! Да се мало уозбиљим, можда би било боље да је неко од јачих састава био у нашој групи. Са друге стране све три репрезентације показују напредак и неће бити баш једноставно. Зна се наш пут из меча у меч и онда од четвртфинала почиње прави део првенства и за то морамо да се спремимо".

Европско првенство је и шанса за пласман на Олимпијске игре у Токију. Србија је ту бригу већ пребринула освајањем Светске лиге летос у Београду.

Ватерполисткиње Србије смештене су у А групу са Мађарском, Русијом, Грчком и победницима сусрета Хрватска - Португал, односно Словачка - Турска.

Ако све буде како је најављено Србија ће 12. јануара играти са Грчком, дан касније са Русијом. У трећем колу 15. јануара ривал је победник сусрета Хрватска - Португал, 17.јануара се игра са Мађарском, а 19.јануара са победником сусрета Словачка - Турска. 

У другој групи су: Холандија, Шпанија, Италија, победници сусрета Француска - Украјина, Немачка - Румунија и Израел - Швајцарска.

"Задовољна сам. За улазак медју четири у групи борићемо се највероватније са Хрватском и Словачком. Мислим да имамо изгледе. Добро је да смо избегли незгодне Францускиње а нема ни Немаца које су нам биле на старту првенстаа у Београду и Барселони. Морамо да радимо како треба и надам се успеху", рекла је селектор Драгана Ивковић.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар