EP - žrijeb: Srbi protiv Rumunije, Holandije i Rusije!

Žrebom u Budimpešti su određene grupe za šampionat Evrope u vaterpolu, koji će se igrati 2020. godine.  Srbija dobila rivale na EP,Savić: "Možda nastavim proslavu Božića kod kuće"! Vaterpolisti Srbije na Evropskom prvenstvu sledeće godine igraće u grupi B protiv Rumunije, Holandije i Rusije, odlučeno je žrebom u Budimpešti. Dejan Savić u svom stilu prokomentarisao žreb.

Ostali sportovi 23.10.2019 | 18:27
EP - žrijeb: Srbi protiv Rumunije, Holandije i Rusije!
Vaterpolisti Srbije na Evropskom prvenstvu sledeće godine igraće u grupi B protiv Rumunije, Holandije i Rusije, odlučeno je žrebom u Budimpešti.

Vaterpolistkinje Srbije smeštene su u A grupu sa Mađarskom, Rusijom, Grčkom i pobednicima susreta Hrvatska - Portugalija, odnosno Slovačka - Turska.

Šampionat Evrope biće održan od 12. do 26. januara.

GRUPA A: Hrvatska, Crna Gora, Slovačka, Nemačka;
GRUPA B: Srbija, Rusija, Rumunija, Holandija;
GRUPA C: Španija, Mađarska, Turska, Malta;
GRUPA D: Italija, Grčka, Gruzija, Francuska.

Prva utakmica je 14. januara sa Rusijom, dva dana kasnije se igra sa Rumunijom a 18. januara sa Holandijom.

Zanimljiv je bio komentar srpskog selektora Dejana Savića:

"Odličan je žreb! Ako budemo prvi u grupi, dobićemo dva dana pauze, pa možda ću imati vremena da 'skoknem' do Beograda da nastavimo proslavu božićnih praznika! Da se malo uozbiljim, možda bi bilo bolje da je neko od jačih sastava bio u našoj grupi. Sa druge strane sve tri reprezentacije pokazuju napredak i neće biti baš jednostavno. Zna se naš put iz meča u meč i onda od četvrtfinala počinje pravi deo prvenstva i za to moramo da se spremimo".

Evropsko prvenstvo je i šansa za plasman na Olimpijske igre u Tokiju. Srbija je tu brigu već prebrinula osvajanjem Svetske lige letos u Beogradu.

Vaterpolistkinje Srbije smeštene su u A grupu sa Mađarskom, Rusijom, Grčkom i pobednicima susreta Hrvatska - Portugal, odnosno Slovačka - Turska.

Ako sve bude kako je najavljeno Srbija će 12. januara igrati sa Grčkom, dan kasnije sa Rusijom. U trećem kolu 15. januara rival je pobednik susreta Hrvatska - Portugal, 17.januara se igra sa Mađarskom, a 19.januara sa pobednikom susreta Slovačka - Turska. 

U drugoj grupi su: Holandija, Španija, Italija, pobednici susreta Francuska - Ukrajina, Nemačka - Rumunija i Izrael - Švajcarska.

"Zadovoljna sam. Za ulazak medju četiri u grupi borićemo se najverovatnije sa Hrvatskom i Slovačkom. Mislim da imamo izglede. Dobro je da smo izbegli nezgodne Francuskinje a nema ni Nemaca koje su nam bile na startu prvenstaa u Beogradu i Barseloni. Moramo da radimo kako treba i nadam se uspehu", rekla je selektor Dragana Ivković.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar