Барселона има вишак у везном реду!

Ракитић, Алења или Пуиг одлазе у јануару! Тотенхем, Интер, Милан, Манчестер Јунајтед, Бетис међу заинтересованим купцима. . .

Фудбал 24.10.2019 | 08:38
Барселона има вишак у везном реду!
Барселонин везни ред је пребукиран. Знало се то и летос када у току прелазног рока није успела да се реши неких играча, а сада је више него очигледно.

Тренер Валверде је јасно ставио до знања да су Бускетс, Артур и Де Јонг стартери и да су Видал и СерђиРоберто њихове прве алтернативе. Иван Ракитић је изгубио статус и минутажу и до сада у току сезоне провео само 197 минута на терену. Поражавајући тертман за некада најстандарднијег фудбалера Барселоне. Шансу чекају и младе наде Карлес Алења (21) и Рики Пуиг (20) који су двојица најталентованијих бисера из Ла Масије у последњих неколико година али никако да добију озбиљније улоге. Алења је до сада у сезони одиргао само 45 минута, док годину дана малђи Пуиг није добио ни минут у првом тиму и форму одржава играјући за Б тима.

Нико из поменутог трилинга није задовољан таквим статусом у Барселони и извесно је да ће неко од њих у јануару морати да оде. Ракитић је први кандидат за трансфер.

Доласком Френкија Де Јонга, хрватски репрезентативац је изгубио место стартера и још у финишу прелазног рока је био на ивици трансфера. Тада су се за њега интересовали Јувентус и ПСЖ али Барса није била задовољна понудама, а ни Ракитић није био начисто да ли хоће да иде. Сада му је јасно да је погрешио сто је остао. Питање је да ли га Јуве и даље жели јер је он летос више био жеља тренера Сарија који и овако има пребукиран састав и проблеме са вишком играча.

Интер је заинтересован за Ракитића јер тражи такав тип играча за јануар. Милан је ушао у игру, а спона је Звонимир Бобан. Манчестер Јунајтед и ПСЖ такође желе Хрвата. Све је извесније да ће га неко од ових клубова довести у јануару…

И док би Барселони одговарало да прода Ракитића и скине га са клупског буџета, неизвесно је каква је стратегија са Алењом и Пуигом.  Алења полако губи стрпљење. Ово му је четврта сезона у првом тиму Барсе, а за то време је уписао укупно 35 утакмица, углавном улазећи са клупе или као стартер у куп утакмицама или неким другим мање битним.

За њега се одвано инетерсје Бетис, али права  шанса би могао да буде Тотенхем. Покетино га жарко жели у Лондону као наследника Кристијана Ериксена који ће у јануару или у јуну сигурно напустити клуб. Аргентинац већ дуго прати Алењу и сматра да је куцнуо час да клуб пређе на фазу преговора. Нада се и Бетис који је летос добио зелено светло за позајмицу од Барселоне, али је Валверде у последњем тренутку стопирао посао јер је у том тренутку изгледало да ће Ракитић у Јувентус.

Од расплета ситуације са Ракитићем и Алењом, зависи и судбина Рикија Пуига. Њега је страх да ће проћи исто као Алења и да ће играти још мање ако обојица поменутих остану. У том случају ће сигурно тражити излаз за одлазак на неку позајмицу где би има минутажу и напредовао.

Уз Кутиња који је на позајмици у Бајерну, Барса у јануару мора да се реши неког од играча из везног реда.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар