Barselona ima višak u veznom redu!

Rakitić, Alenja ili Puig odlaze u januaru! Totenhem, Inter, Milan, Mančester Junajted, Betis među zainteresovanim kupcima. . .

Fudbal 24.10.2019 | 08:38
Barselona ima višak u veznom redu!
Barselonin vezni red je prebukiran. Znalo se to i letos kada u toku prelaznog roka nije uspela da se reši nekih igrača, a sada je više nego očigledno.

Trener Valverde je jasno stavio do znanja da su Buskets, Artur i De Jong starteri i da su Vidal i SerđiRoberto njihove prve alternative. Ivan Rakitić je izgubio status i minutažu i do sada u toku sezone proveo samo 197 minuta na terenu. Poražavajući tertman za nekada najstandardnijeg fudbalera Barselone. Šansu čekaju i mlade nade Karles Alenja (21) i Riki Puig (20) koji su dvojica najtalentovanijih bisera iz La Masije u poslednjih nekoliko godina ali nikako da dobiju ozbiljnije uloge. Alenja je do sada u sezoni odirgao samo 45 minuta, dok godinu dana malđi Puig nije dobio ni minut u prvom timu i formu održava igrajući za B tima.

Niko iz pomenutog trilinga nije zadovoljan takvim statusom u Barseloni i izvesno je da će neko od njih u januaru morati da ode. Rakitić je prvi kandidat za transfer.

Dolaskom Frenkija De Jonga, hrvatski reprezentativac je izgubio mesto startera i još u finišu prelaznog roka je bio na ivici transfera. Tada su se za njega interesovali Juventus i PSŽ ali Barsa nije bila zadovoljna ponudama, a ni Rakitić nije bio načisto da li hoće da ide. Sada mu je jasno da je pogrešio sto je ostao. Pitanje je da li ga Juve i dalje želi jer je on letos više bio želja trenera Sarija koji i ovako ima prebukiran sastav i probleme sa viškom igrača.

Inter je zainteresovan za Rakitića jer traži takav tip igrača za januar. Milan je ušao u igru, a spona je Zvonimir Boban. Mančester Junajted i PSŽ takođe žele Hrvata. Sve je izvesnije da će ga neko od ovih klubova dovesti u januaru…

I dok bi Barseloni odgovaralo da proda Rakitića i skine ga sa klupskog budžeta, neizvesno je kakva je strategija sa Alenjom i Puigom.  Alenja polako gubi strpljenje. Ovo mu je četvrta sezona u prvom timu Barse, a za to vreme je upisao ukupno 35 utakmica, uglavnom ulazeći sa klupe ili kao starter u kup utakmicama ili nekim drugim manje bitnim.

Za njega se odvano inetersje Betis, ali prava  šansa bi mogao da bude Totenhem. Poketino ga žarko želi u Londonu kao naslednika Kristijana Eriksena koji će u januaru ili u junu sigurno napustiti klub. Argentinac već dugo prati Alenju i smatra da je kucnuo čas da klub pređe na fazu pregovora. Nada se i Betis koji je letos dobio zeleno svetlo za pozajmicu od Barselone, ali je Valverde u poslednjem trenutku stopirao posao jer je u tom trenutku izgledalo da će Rakitić u Juventus.

Od raspleta situacije sa Rakitićem i Alenjom, zavisi i sudbina Rikija Puiga. Njega je strah da će proći isto kao Alenja i da će igrati još manje ako obojica pomenutih ostanu. U tom slučaju će sigurno tražiti izlaz za odlazak na neku pozajmicu gde bi ima minutažu i napredovao.

Uz Kutinja koji je na pozajmici u Bajernu, Barsa u januaru mora da se reši nekog od igrača iz veznog reda.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar