Ово су најбољи који нису номиновани за "Златну лопту"...

Модрић, Нејмар. . .  Сазнали смо 30 финалиста, а ово су играчи који су "испаљени" за кандидатуру за "Златну лопту" у сезони 2018/19.

Фудбал 24.10.2019 | 00:00
Ово су најбољи који нису номиновани за "Златну лопту"...
"Франс фудбал" објавио је у понедељак скраћену листу кандидата за "Златну лопту", а поглед на њу говори да би ово могла да буде једна од најнеизвеснијих трка за најпрестижнији индивидуални трофеј у овом спорту пошто нико није ТОЛИКО одскочио од других...

Најозбиљнији кандидати су Лионел Меси и Вирџил ван Дајк, који су до сада поделили УЕФА и ФИФА награде за играча године, док је међу 30 финалиста и један Србин.

После дуго времена "орлови" имају фудбалера који конкурише за "Златну лопту", а видећемо како ће стручни жири оценити сезону Душана Тадића у којој је имао "монструозне бројке" са Ајаксом и са овим клубом несрећно испао у полуфиналу Лиге шампиона.

Ипак, има и изненађења на листи!

Многи се питају како је рецимо Жоао Феликс (Бенфика/Атлетико) међу 30 финалиста испред Хакима Зијеша или Маркињош из Пари сен Жермена пре Емерика Лапорта (Манчестер сити).

Енглески лист "Тхе Сун" направио је тим од 11 играча који су "испаљени" за "Златну лопту", а међу њима има великих имена попут Нејмара, који је пропустио други део сезоне са ПСЖ-ом, односно номинацију није добио ни прошлогодишњи победник Лука Модрић из Реал Мадрида.

Хрватски везиста неће тако бранити трофеј којим је прекинуо доминацију Месија и Роналда, а судећи по партијама из прошле сезоне то није ни заслужио.

Међу најбоље фудбалере који нису номиновани "Тхе Сун" је сврстао и голмана Едерсона из Манчестер ситија, као и његовог поменутог саиграча Емерика Лапорта, док су у одбрани још и Ендрју Робертсон (Ливерпул), Леонардо Бонући (Јувентус) и Жоао Кансело (Јувентус/Сити). 

У везном реду поред Луке Модрића су Кристијан Ериксен (Тотенхем) и Нголо Канте (Челси), док је напад невероватан... 

Споменули смо Нејмара, а "одбачени" су и Хари Кејн (Тотенхем) и Луис Суарез(Барселона). 

Сви они су у последњих неколико сезона били у најужим изборима за фудбалера година, нико од њих није добио то признање, међутим јасно је да су иза њих сезоне у којима нису били на нивоу који се очекује од њих, уз изузетак за поједине.

Шта ви мислите, да ли је неко од њих заслужио да буде у 30 најбољих?

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар