Ovo su najbolji koji nisu nominovani za "Zlatnu loptu"...

Modrić, Nejmar. . .  Saznali smo 30 finalista, a ovo su igrači koji su "ispaljeni" za kandidaturu za "Zlatnu loptu" u sezoni 2018/19.

Fudbal 24.10.2019 | 00:00
Ovo su najbolji koji nisu nominovani za "Zlatnu loptu"...
"Frans fudbal" objavio je u ponedeljak skraćenu listu kandidata za "Zlatnu loptu", a pogled na nju govori da bi ovo mogla da bude jedna od najneizvesnijih trka za najprestižniji individualni trofej u ovom sportu pošto niko nije TOLIKO odskočio od drugih...

Najozbiljniji kandidati su Lionel Mesi i Virdžil van Dajk, koji su do sada podelili UEFA i FIFA nagrade za igrača godine, dok je među 30 finalista i jedan Srbin.

Posle dugo vremena "orlovi" imaju fudbalera koji konkuriše za "Zlatnu loptu", a videćemo kako će stručni žiri oceniti sezonu Dušana Tadića u kojoj je imao "monstruozne brojke" sa Ajaksom i sa ovim klubom nesrećno ispao u polufinalu Lige šampiona.

Ipak, ima i iznenađenja na listi!

Mnogi se pitaju kako je recimo Žoao Feliks (Benfika/Atletiko) među 30 finalista ispred Hakima Ziješa ili Markinjoš iz Pari sen Žermena pre Emerika Laporta (Mančester siti).

Engleski list "The Sun" napravio je tim od 11 igrača koji su "ispaljeni" za "Zlatnu loptu", a među njima ima velikih imena poput Nejmara, koji je propustio drugi deo sezone sa PSŽ-om, odnosno nominaciju nije dobio ni prošlogodišnji pobednik Luka Modrić iz Real Madrida.

Hrvatski vezista neće tako braniti trofej kojim je prekinuo dominaciju Mesija i Ronalda, a sudeći po partijama iz prošle sezone to nije ni zaslužio.

Među najbolje fudbalere koji nisu nominovani "The Sun" je svrstao i golmana Edersona iz Mančester sitija, kao i njegovog pomenutog saigrača Emerika Laporta, dok su u odbrani još i Endrju Robertson (Liverpul), Leonardo Bonući (Juventus) i Žoao Kanselo (Juventus/Siti). 

U veznom redu pored Luke Modrića su Kristijan Eriksen (Totenhem) i Ngolo Kante (Čelsi), dok je napad neverovatan... 

Spomenuli smo Nejmara, a "odbačeni" su i Hari Kejn (Totenhem) i Luis Suarez(Barselona). 

Svi oni su u poslednjih nekoliko sezona bili u najužim izborima za fudbalera godina, niko od njih nije dobio to priznanje, međutim jasno je da su iza njih sezone u kojima nisu bili na nivou koji se očekuje od njih, uz izuzetak za pojedine.

Šta vi mislite, da li je neko od njih zaslužio da bude u 30 najboljih?

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar