Он ће водити Звезду против Барселоне...

Био је "десна рука" прваку света! Ко је српски стручњак који ће седети на клупи црвено-белих у четвртак?

Кошарка 23.10.2019 | 16:33
Он ће водити Звезду против Барселоне...
Иако председник Звезде Небојша Човић није хтео да пружи ниједан дефинитивни одговор на питање о наследнику Милана Томића, логично се наметнуо закључак да ће дојучерашњег тренера Звезде бар у наредном мечу наследити његов досадашњи помоћник, Андрија Гавриловић.

Српски стручњак постао је део Томићевог тима прошлог лета, када је стигао на Мали Калемегдан на позив тренера који га је уврстио у стручни штаб. У међувремену су успешно сарађивали, а Гавриловић је једном приликом накратко водио тим и на званичној утакмици АБА лиге, када се Томић разболео почетком фебруара.

Више од пола године касније, Гавриловић ће поново сести на клупу и то у утакмици против моћне Барселоне, на челу са Светиславом Пешићем.

Вршилац дужности тренера Звезде рођен је 1965. године и поседује и италијанска документа, јер је од 1992. до 2006. радио у тој земљи. Био је тренер у неколико кошаркашких академија, а на највећу сцену је ступио када је постао асистент у стручном штабу Виртуса, где је био од 2003. до 2006. године.

Потом је био асистент селектору актуелних шампиона света, Шпанаца, Италијану Серђу Скариолу у Уникахи (2006/07), као и српском стручњаку Ацу Петровићу у Униксу (2007/08), па поново Скариолу у Химкију (2009/10), у којем је радио до 2015, углавном са литванском легендом Римасом Куртинаитисом.

Ако не буде изненађења, Гавриловић ће у четвртак извести на паркет црвено-беле, у свом највећем самосталном задатку од када се бави тренерским послом. На другој страни биће један од највећих фаворита за освајање титуле, на челу са трофејним српским стручњаком, Светиславом "Каријем" Пешићем.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар