On će voditi Zvezdu protiv Barselone...

Bio je "desna ruka" prvaku sveta! Ko je srpski stručnjak koji će sedeti na klupi crveno-belih u četvrtak?

Košarka 23.10.2019 | 16:33
On će voditi Zvezdu protiv Barselone...
Iako predsednik Zvezde Nebojša Čović nije hteo da pruži nijedan definitivni odgovor na pitanje o nasledniku Milana Tomića, logično se nametnuo zaključak da će dojučerašnjeg trenera Zvezde bar u narednom meču naslediti njegov dosadašnji pomoćnik, Andrija Gavrilović.

Srpski stručnjak postao je deo Tomićevog tima prošlog leta, kada je stigao na Mali Kalemegdan na poziv trenera koji ga je uvrstio u stručni štab. U međuvremenu su uspešno sarađivali, a Gavrilović je jednom prilikom nakratko vodio tim i na zvaničnoj utakmici ABA lige, kada se Tomić razboleo početkom februara.

Više od pola godine kasnije, Gavrilović će ponovo sesti na klupu i to u utakmici protiv moćne Barselone, na čelu sa Svetislavom Pešićem.

Vršilac dužnosti trenera Zvezde rođen je 1965. godine i poseduje i italijanska dokumenta, jer je od 1992. do 2006. radio u toj zemlji. Bio je trener u nekoliko košarkaških akademija, a na najveću scenu je stupio kada je postao asistent u stručnom štabu Virtusa, gde je bio od 2003. do 2006. godine.

Potom je bio asistent selektoru aktuelnih šampiona sveta, Španaca, Italijanu Serđu Skariolu u Unikahi (2006/07), kao i srpskom stručnjaku Acu Petroviću u Uniksu (2007/08), pa ponovo Skariolu u Himkiju (2009/10), u kojem je radio do 2015, uglavnom sa litvanskom legendom Rimasom Kurtinaitisom.

Ako ne bude iznenađenja, Gavrilović će u četvrtak izvesti na parket crveno-bele, u svom najvećem samostalnom zadatku od kada se bavi trenerskim poslom. Na drugoj strani biće jedan od najvećih favorita za osvajanje titule, na čelu sa trofejnim srpskim stručnjakom, Svetislavom "Karijem" Pešićem.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar