У Кини је играо лоше као и сви Амери, али стигла је утјеха!

115 милиона! Амерички репрезентативац није блистао у Азији, али је ове недеље показано колико му Селтикси верују.

Кошарка 24.10.2019 | 10:51
У Кини је играо лоше као и сви Амери, али стигла је утјеха!
После разочаравајућег наступа на Светском првенству у Кини, кошаркаш Бостона Џејлен Браун потписао је веома "тежак" уговор.

Непосредно пре почетка нове сезоне, амерички крилни кошаркаш договорио је продужетак сарадње са Селтиксима за четворогодишњу плату од 115 милиона долара.

Браун је у Кини играо бледо, као и читав тим, па је у четвртфиналу против Француске дао девет поена, у првом мечу за разигравање против Србије убацио је само четири (један погодак из шест шутева), а у последњем мечу на турниру, против Пољске, дао је осам.

Млади "свингмен" из Џорџије (22 године) члан је Бостона од 2016. године, када је стигао у тај тим као трећи "пик" НБА драфта. У дресу славне франшизе укупно је одиграо 222 утакмице и просечно постизао по 11,2 поена по мечу. 

С обзиром на плату коју је добио, јасно је да у Масачусетсу од њега очекују велике ствари. 

У наступајућој сезони, која је пред нама, Бостон ће играти у другачијем саставу у односу на претходну, јер су екипу напустили Кајри Ирвинг (Бостон), Ал Хорфорд (Филаделфија), Тери Розир (Шарлот) и Маркус Морис (Њујорк), а дошли су Кемба Вокер(Шарлот), Енес Кантер (Портланд), Венсан Поарје (Басконија)...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар