U Kini je igrao loše kao i svi Ameri, ali stigla je utjeha!

115 miliona! Američki reprezentativac nije blistao u Aziji, ali je ove nedelje pokazano koliko mu Seltiksi veruju.

Košarka 24.10.2019 | 10:51
U Kini je igrao loše kao i svi Ameri, ali stigla je utjeha!
Posle razočaravajućeg nastupa na Svetskom prvenstvu u Kini, košarkaš Bostona Džejlen Braun potpisao je veoma "težak" ugovor.

Neposredno pre početka nove sezone, američki krilni košarkaš dogovorio je produžetak saradnje sa Seltiksima za četvorogodišnju platu od 115 miliona dolara.

Braun je u Kini igrao bledo, kao i čitav tim, pa je u četvrtfinalu protiv Francuske dao devet poena, u prvom meču za razigravanje protiv Srbije ubacio je samo četiri (jedan pogodak iz šest šuteva), a u poslednjem meču na turniru, protiv Poljske, dao je osam.

Mladi "svingmen" iz Džordžije (22 godine) član je Bostona od 2016. godine, kada je stigao u taj tim kao treći "pik" NBA drafta. U dresu slavne franšize ukupno je odigrao 222 utakmice i prosečno postizao po 11,2 poena po meču. 

S obzirom na platu koju je dobio, jasno je da u Masačusetsu od njega očekuju velike stvari. 

U nastupajućoj sezoni, koja je pred nama, Boston će igrati u drugačijem sastavu u odnosu na prethodnu, jer su ekipu napustili Kajri Irving (Boston), Al Horford (Filadelfija), Teri Rozir (Šarlot) i Markus Moris (Njujork), a došli su Kemba Voker(Šarlot), Enes Kanter (Portland), Vensan Poarje (Baskonija)...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar