Суд: Расписана потјерница за Еседом Абдагићем

Интерпол је расписао потјерницу за Еседом Абдагићем, оптуженим за убиство ратног заробљеника почињено 1993. године у Бихаћу, сазнаје Балканска истраживачка мрежа Босне и Херцеговине (БИРН БиХ).

Босна и Херцеговина 22.10.2019 | 18:07
Суд: Расписана потјерница за Еседом Абдагићем
“Кантонални суд у Бихаћу је издао наредбу за принудно довођење Еседа Абдагића, из разлога јер није доступан правосудним органима у Босни и Херцеговини, те је против истог лица по наредби Суда расписана међународна потјерница”, потврђено је из Кантоналног суда у Бихаћу.

Почетком јула ове године, Кантонални суд у Бихаћу је потврдио оптужницу против Абдагића, бившег припадника Петог корпуса Армије Босне и Херцеговине (АБиХ), по којој је оптужен за ратни злочин против ратних заробљеника.

Према ранијем саопштењу Кантоналног тужилаштва Унско-санског кантона (УСК), Абдагићу се на терет ставља да је у децембру 1993. године, као затворски стражар у Окружном затвору у Бихаћу, више пута ударио војног заробљеника, припадника Другог крајишког корпуса Војске Републике Српске (ВРС), који је након краћег времена од задобијених повреда преминуо.

Оптужени је, према Тужилаштву УСК-а, настањен у Иоwи у Сједињеним Америчким Државама (САД).

(Детектор.ба)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Истоцна РС

22.10.2019 17:30

Америка, Америка земља велика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

22.10.2019 22:48

Интересантно сви ти оптузеници бјезе у САД...али долази цица на колица...

Name

Ре

23.10.2019 02:04

на интернету се мозе наци адреса овог зликивца, као и број телефона.