Треба користити позитивне праксе развијених земаља

Посланик ПДП-а у НСРС Јелена Тривић састала се данас у Источном Сарајеву са министарком у Влади њемачке покрајине Сјеверна Рајна Ином Шаренбах.

Република Српска 22.10.2019 | 16:20
Треба користити позитивне праксе развијених земаља
Тривићева и Шаренбах разговарали су о актуелној ситуацији у Републици Српској и БиХ, а посебан акценат је био на економској политици и смањењу пореских стопа. Тривићева је истакла да ПДП, кроз свој Програм обнове Репулике Српске, али и дјеловање у НСРС много пажње посвећује стању у овој области:

„Економски показатељи најчешћи су разлог критика које упућујем Влади Републике Српске“, рекла је Тривићева.

Она је истакла да разговоре са политичарима из Њамачке сматра веома значајним, јер су искуства из развијених њемачких покрајина изузетно корисна:

„Вријеме је да почнемо користити позитивне праксе из других земаља како бисмо унаприједили рад извршне власти, како на локалном, тако и на нивоу Републике Српске“, истакла је Тривићева.

Током разговора, дотакле су се и теме жена у политици, гдје је Тривићева изнијела став да сваки појединац треба бити вреднован због својих компетенција, знања и рада, а не на основу родних обиљежја. Међутим, како је истакла, учешће жена у политици треба да буде много значајније и на развоју свијести о томе треба да учествују сви значајни друштвено – политички фактори.



Након састанка организован је обилазак олимпијске планине Јахорине, током којег је Јелена Тривић истакла да су Јахорина и туризам генерално у Републици Српској изузетан потенцијал, који требамо, служећи се и искуствима других земаља, попут Њамачке, константно развијати.

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Царица

22.10.2019 15:50

Јелена је царица,дјете,мајка и професор који на свом примјеру показује какав пут нам треба

ОДГОВОРИТЕ
Name

Објавио

22.10.2019 15:56

Пракса развијених земаља је да су у ЕУ и НАТОу имају једнакоправност и поштивање закона. А немају друштво једног лица нису приватизовали институције нису битнији од закона и за све одговарају као сваки градзанин

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

22.10.2019 16:48

Јело легендо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будала као и ти

22.10.2019 22:30

НАТО.То су развијене земље.Њемачка,то је земља која је раскрстила са својом прошлошћу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мими 53

23.10.2019 13:49

Камо среце да нам дрзаву воде овакве две зене ,паметне ,културне ,а не ови разни Косарци ,Спирици ,и други Стевандици .

ОДГОВОРИТЕ