Федерер не размишља о пензији!

У 2020. и Олимпијске игре и Ролан Гарос. . .  Швајцарац већ кроји такмичарски календар за следећу сезону, за који се већ сада може рећи да ће бити "крцат"!

Тенис 23.10.2019 | 14:01
Федерер не размишља о пензији!
Роџер Федерер је у августу напунио 38 година, и упркос томе што се већ неколико сезона спекулише о томе када ће окончати успешну каријеру, извесно је да ћемо на то још причекати.

Рекордер са 20 гренд слем трофеја обелоданио је да ће следеће сезоне имати врло "густ" распоред.

Најпре је потврдио да ће наступати на Олимпијским играма у Токију, што ће му бити пети пут у каријери, а открио је да ће играти и на Ролан Гаросу, гренд слему на којем је имао најмање успеха током богате каријере.

У Паризу је тријумфовао само једном, 2009. године, а ове сезоне играо је након четворогодишње паузе.

Федерер, који је познат по томе да најмање воли да наступа на шљаци, рекао је да му је учешће ове сезоне помогло да креира листу наступа за 2020.

"Чекао сам Вимблдон да бих оценио како је сезона на шљаци утицала на моје наступе на трави. То је за мене било велико питање. У Лондону сам схватио да играње на земљаним површинама није било лоше, напротив, било је добро. Моје тело се успешно носило са тим напорима. успео сам да стигнем до финала Вимблдона и онда сам почео да размишљам о периоду сезоне на шљаци. Колико би требало да играм турнира? Да ли само Ролан Гарос или још неке турнире, јер ћу наступати и на Олимпијским играма. Увек се питам колико више је превише, односно колико више је премало?", филозофски је одговорио Швајцарац.

Федерер је рекао да је о "крупним стварима" већ донео одлуку, а да ће коначни распоред за следећу сезону бити ускоро познат.

"Од Вимблдона непрекидно о томе разговарам са својим тимом. После УС Опена одлучио сам да ћу играти Ролан Гарос, у Шангају сам преломио око наступа на Олимпијским играма, а после турнира у Базелу одлучићу о преосталом плану за 2020. године", напоменуо је Федерер, који је у родном Базелу стартовао победом над Петером Гојовчиком у покушају да освоји јубиларни десети пут пехар на том турниру.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар