Federer ne razmišlja o penziji!

U 2020. i Olimpijske igre i Rolan Garos. . .  Švajcarac već kroji takmičarski kalendar za sledeću sezonu, za koji se već sada može reći da će biti "krcat"!

Tenis 23.10.2019 | 14:01
Federer ne razmišlja o penziji!
Rodžer Federer je u avgustu napunio 38 godina, i uprkos tome što se već nekoliko sezona spekuliše o tome kada će okončati uspešnu karijeru, izvesno je da ćemo na to još pričekati.

Rekorder sa 20 grend slem trofeja obelodanio je da će sledeće sezone imati vrlo "gust" raspored.

Najpre je potvrdio da će nastupati na Olimpijskim igrama u Tokiju, što će mu biti peti put u karijeri, a otkrio je da će igrati i na Rolan Garosu, grend slemu na kojem je imao najmanje uspeha tokom bogate karijere.

U Parizu je trijumfovao samo jednom, 2009. godine, a ove sezone igrao je nakon četvorogodišnje pauze.

Federer, koji je poznat po tome da najmanje voli da nastupa na šljaci, rekao je da mu je učešće ove sezone pomoglo da kreira listu nastupa za 2020.

"Čekao sam Vimbldon da bih ocenio kako je sezona na šljaci uticala na moje nastupe na travi. To je za mene bilo veliko pitanje. U Londonu sam shvatio da igranje na zemljanim površinama nije bilo loše, naprotiv, bilo je dobro. Moje telo se uspešno nosilo sa tim naporima. uspeo sam da stignem do finala Vimbldona i onda sam počeo da razmišljam o periodu sezone na šljaci. Koliko bi trebalo da igram turnira? Da li samo Rolan Garos ili još neke turnire, jer ću nastupati i na Olimpijskim igrama. Uvek se pitam koliko više je previše, odnosno koliko više je premalo?", filozofski je odgovorio Švajcarac.

Federer je rekao da je o "krupnim stvarima" već doneo odluku, a da će konačni raspored za sledeću sezonu biti uskoro poznat.

"Od Vimbldona neprekidno o tome razgovaram sa svojim timom. Posle US Opena odlučio sam da ću igrati Rolan Garos, u Šangaju sam prelomio oko nastupa na Olimpijskim igrama, a posle turnira u Bazelu odlučiću o preostalom planu za 2020. godine", napomenuo je Federer, koji je u rodnom Bazelu startovao pobedom nad Peterom Gojovčikom u pokušaju da osvoji jubilarni deseti put pehar na tom turniru.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar