Затворен „случај Гризман“!

Барса платила укупно 149. 000. 000 евра и добила право прече куповине петорице Атлетикових играча! Мете су, за почетак, Хименез и Саул.

Фудбал 23.10.2019 | 11:10
Затворен „случај Гризман“!
Кончано је стављена тачка на „случај Антоан Гризман“. Деловало је да је Барселона победила, јер је добила играча по нижој цени од првобитне, на руку јој је ишла и пресуда Фудбаског савеза Шпаније да плати додатних 300 евра на име тужбе Атлетика који је захтевао целих 80.000.000, инсистирајући да је трансфер нелегално изведен, да би на крају ипак Мадриђани однели победу. Бар на финансијском плану.

Осим 120.000.000 евра колико је летос Блауграна платила француског нападача, у понедељак је на стадион „Ванда Метрполитано“ стигло још 15.000.000 евра. Разлог је чињеница да је Атлетико запретио Каталонцима посдовањем мејлова који доказују да је првак Шпаније још у марту осигурао потпис Антоана Гризмана, због чега је све време инсистирао на поштовањуи откупне клаузуле вредне 200.000.000 евра. Знало се да она 1. јула „пада“ на 120.000.00 евра, што су играч и његов садашњи клуб искористили, сачекали и по јефтинијој цени завршили посао.

Једини је проблем што нису почистили доказе. У Мадриду имају црно на бело како је пролетос реализована трансакција на релацији Барса – Гризман, тако што су Антоанова сестра Мауд, која му је иначе и агент, отац Алаин у улози саветника и адвокати који су радили на случају утаначили трансфер на стадион Ноу Камп, а за узврати добили компензацију у висини од 14.000.000 евра.

Кад се све сабере, испада да је Барселона потпис Антоана Гризмана осигурала за 149.000.000 евра. Првих 120.000.000 је у августу завршило у каси Атлетика, још 15.000.000 слило се јуче кад је постало јасно да Барса ризикује да њене нелегалне радње постану доступне јавности, због чега је пристала на примирје, а преосталих 14.000.000 представја бонус члановима фудбалерове породице и адвокатима.

Барса је, ипак, довољно велики клуб и спретан прегховарач да се не ослони само на новац, већ је од Атлетика у замену за „пакт о ненападању“ добила право прече куповне петорице играча црвено-белих из Мадрида. Кад и ако се за то одлучи, Углавном се право односи на таленте из академије, међутим, два фудбалера из првог тима су, такође, интересантна Барси. У питању су штопер Хуменез и везиста Саул, али како обојица имају догорочне уговоре тешко је очекивати да у скорије време напусте Ванду.

Додуше, и Атлетико се заштитио. У најновији споразум са Барселоном унео је клаузуле која морају да буду испоштоване пре него што неки од играча пређе на Ноу Камп. Први услов подразумева јасно изражену жељу фудбалера да напусти клуб, други значи да Атлетико мора да се сагласи са предлогом за продају, а трећи да баш Барселона достави понуду која ће надмашити све предлоге других клубова.

Превише замки да би се баш све реализиовало, али бар је на папуиру тако.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс  

Коментари / 0

Оставите коментар