Zatvoren „slučaj Grizman“!

Barsa platila ukupno 149. 000. 000 evra i dobila pravo preče kupovine petorice Atletikovih igrača! Mete su, za početak, Himenez i Saul.

Fudbal 23.10.2019 | 11:10
Zatvoren „slučaj Grizman“!
Končano je stavljena tačka na „slučaj Antoan Grizman“. Delovalo je da je Barselona pobedila, jer je dobila igrača po nižoj ceni od prvobitne, na ruku joj je išla i presuda Fudbaskog saveza Španije da plati dodatnih 300 evra na ime tužbe Atletika koji je zahtevao celih 80.000.000, insistirajući da je transfer nelegalno izveden, da bi na kraju ipak Madriđani odneli pobedu. Bar na finansijskom planu.

Osim 120.000.000 evra koliko je letos Blaugrana platila francuskog napadača, u ponedeljak je na stadion „Vanda Metrpolitano“ stiglo još 15.000.000 evra. Razlog je činjenica da je Atletiko zapretio Kataloncima posdovanjem mejlova koji dokazuju da je prvak Španije još u martu osigurao potpis Antoana Grizmana, zbog čega je sve vreme insistirao na poštovanjui otkupne klauzule vredne 200.000.000 evra. Znalo se da ona 1. jula „pada“ na 120.000.00 evra, što su igrač i njegov sadašnji klub iskoristili, sačekali i po jeftinijoj ceni završili posao.

Jedini je problem što nisu počistili dokaze. U Madridu imaju crno na belo kako je proletos realizovana transakcija na relaciji Barsa – Grizman, tako što su Antoanova sestra Maud, koja mu je inače i agent, otac Alain u ulozi savetnika i advokati koji su radili na slučaju utanačili transfer na stadion Nou Kamp, a za uzvrati dobili kompenzaciju u visini od 14.000.000 evra.

Kad se sve sabere, ispada da je Barselona potpis Antoana Grizmana osigurala za 149.000.000 evra. Prvih 120.000.000 je u avgustu završilo u kasi Atletika, još 15.000.000 slilo se juče kad je postalo jasno da Barsa rizikuje da njene nelegalne radnje postanu dostupne javnosti, zbog čega je pristala na primirje, a preostalih 14.000.000 predstavja bonus članovima fudbalerove porodice i advokatima.

Barsa je, ipak, dovoljno veliki klub i spretan preghovarač da se ne osloni samo na novac, već je od Atletika u zamenu za „pakt o nenapadanju“ dobila pravo preče kupovne petorice igrača crveno-belih iz Madrida. Kad i ako se za to odluči, Uglavnom se pravo odnosi na talente iz akademije, međutim, dva fudbalera iz prvog tima su, takođe, interesantna Barsi. U pitanju su štoper Humenez i vezista Saul, ali kako obojica imaju dogoročne ugovore teško je očekivati da u skorije vreme napuste Vandu.

Doduše, i Atletiko se zaštitio. U najnoviji sporazum sa Barselonom uneo je klauzule koja moraju da budu ispoštovane pre nego što neki od igrača pređe na Nou Kamp. Prvi uslov podrazumeva jasno izraženu želju fudbalera da napusti klub, drugi znači da Atletiko mora da se saglasi sa predlogom za prodaju, a treći da baš Barselona dostavi ponudu koja će nadmašiti sve predloge drugih klubova.

Previše zamki da bi se baš sve realiziovalo, ali bar je na papuiru tako.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters  

Komentari / 0

Ostavite komentar