Звезда без тренера, Томић поднио оставку!

Тренер кошаркаша Црвене звезде Милан Томић поднео је неопозиву оставку, потврђено је за Б92.  Томић отишао из Звезде! Мењаће га његов помоћник Андрија Гавриловић док се не пронађе трајно решење, јавља Курир.  После само 27 дана: Томић више НИЈЕ ТРЕНЕР Звезде! Досадашњи тренер КК Црвена звезда Милан Томић поднео је оставку на месту шефа стручног штаба српског и регионалног првака.

Кошарка 22.10.2019 | 14:01
Звезда без тренера, Томић поднио оставку!
После пораза од Крке у АБА лиги било је наговештаја да би тако нешто могло да се догоди и то се коначно и обистинило.

Према незваничним информацијама Звезду ће у наставку сезоне, до именовања новог тренера, највероватније са клупе предводити Андрија Гавриловић, досадашњи помоћник Милана Томића.

Црвено-бели су у Новом Месту доживели тећи узастопни пораз, Томић је најављивао промене, али мало ко је очекивао овакав расплет.

Пре Крке, Звезда је изгубила и од Будућности и Макабија.

Први човек КК Црвена звезда Небојша Човић обратиће се медијима управо у овим тренуцима.

Милан Томић више није тренер Црвене звезде, јавља Курир! Шампиона Србије и Јадранске лиге у наредном периоду водиће Томићев помоћник Андрија Гавриловић, док ће се у међувремену тражити трајно решење.

Упркос јучерашњој изјави Звездиног председника Небојше Човића да ће сарадња бити настављена, Томић је према писању београдског дневника одлучио да ипак напусти кормило црвено-белих и поднесе оставку. Како се може чути, Томић је имао нови састанак са водећим људима клуба у дворани Александар Николић после чега је преломио и наводно ставио тачку на свој боравак на Малом Калемегдану. 

Подсетимо, Небојша Човић је за данас од 14 часова заказао конференцију за медије, али тема окупљања није наведена. Сада је, ипак, јасније о чему ће се говорити...

Црвена звезда је сезону почела лошије од очекиваног и из седам утакмица у свим такмичењима има само две победе. Кола су се сломила у Новом Месту, где је Црвена звезда изгубила практично добијен меч од Крке, а Милан Томић је на више од минут и по пре краја утакмице затражио тајм-аут тада изјавио: “Играјте шта год желите“. Убрзо после тога уследила је конференција на којој је Томић у десетак секунди најавио промене. 

Томић је јуче током дана имао разговор с Небојшом Човићем у присуству свог агента, када је први човек Звезде одбио да прихвати оставку тренера који је прошле сезоне освојио Јадранску лигу и српско првенство. Ствари су се промениле у наредна 24 часа и сада се чека конференција на којој ће све бити речено...

Милан Томић је највећи део каријере провео у Олимпијакосу, где је и почео да пече тренерски занат 2004. године. Од тада је пуних 14 година био помоћних бројним тренерским великанима у Пиреју, уз две краткотрајне епизодне улоге 2004. и 2014. године. У Звезду је стигао прошлог лета, када је потписао трогодишњи уговор. Са Звездом је још освојио и АБА Суперкуп у Лакташима.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар