Zvezda bez trenera, Tomić podnio ostavku!

Trener košarkaša Crvene zvezde Milan Tomić podneo je neopozivu ostavku, potvrđeno je za B92.  Tomić otišao iz Zvezde! Menjaće ga njegov pomoćnik Andrija Gavrilović dok se ne pronađe trajno rešenje, javlja Kurir.  Posle samo 27 dana: Tomić više NIJE TRENER Zvezde! Dosadašnji trener KK Crvena zvezda Milan Tomić podneo je ostavku na mestu šefa stručnog štaba srpskog i regionalnog prvaka.

Košarka 22.10.2019 | 14:01
Zvezda bez trenera, Tomić podnio ostavku!
Posle poraza od Krke u ABA ligi bilo je nagoveštaja da bi tako nešto moglo da se dogodi i to se konačno i obistinilo.

Prema nezvaničnim informacijama Zvezdu će u nastavku sezone, do imenovanja novog trenera, najverovatnije sa klupe predvoditi Andrija Gavrilović, dosadašnji pomoćnik Milana Tomića.

Crveno-beli su u Novom Mestu doživeli teći uzastopni poraz, Tomić je najavljivao promene, ali malo ko je očekivao ovakav rasplet.

Pre Krke, Zvezda je izgubila i od Budućnosti i Makabija.

Prvi čovek KK Crvena zvezda Nebojša Čović obratiće se medijima upravo u ovim trenucima.

Milan Tomić više nije trener Crvene zvezde, javlja Kurir! Šampiona Srbije i Jadranske lige u narednom periodu vodiće Tomićev pomoćnik Andrija Gavrilović, dok će se u međuvremenu tražiti trajno rešenje.

Uprkos jučerašnjoj izjavi Zvezdinog predsednika Nebojše Čovića da će saradnja biti nastavljena, Tomić je prema pisanju beogradskog dnevnika odlučio da ipak napusti kormilo crveno-belih i podnese ostavku. Kako se može čuti, Tomić je imao novi sastanak sa vodećim ljudima kluba u dvorani Aleksandar Nikolić posle čega je prelomio i navodno stavio tačku na svoj boravak na Malom Kalemegdanu. 

Podsetimo, Nebojša Čović je za danas od 14 časova zakazao konferenciju za medije, ali tema okupljanja nije navedena. Sada je, ipak, jasnije o čemu će se govoriti...

Crvena zvezda je sezonu počela lošije od očekivanog i iz sedam utakmica u svim takmičenjima ima samo dve pobede. Kola su se slomila u Novom Mestu, gde je Crvena zvezda izgubila praktično dobijen meč od Krke, a Milan Tomić je na više od minut i po pre kraja utakmice zatražio tajm-aut tada izjavio: “Igrajte šta god želite“. Ubrzo posle toga usledila je konferencija na kojoj je Tomić u desetak sekundi najavio promene. 

Tomić je juče tokom dana imao razgovor s Nebojšom Čovićem u prisustvu svog agenta, kada je prvi čovek Zvezde odbio da prihvati ostavku trenera koji je prošle sezone osvojio Jadransku ligu i srpsko prvenstvo. Stvari su se promenile u naredna 24 časa i sada se čeka konferencija na kojoj će sve biti rečeno...

Milan Tomić je najveći deo karijere proveo u Olimpijakosu, gde je i počeo da peče trenerski zanat 2004. godine. Od tada je punih 14 godina bio pomoćnih brojnim trenerskim velikanima u Pireju, uz dve kratkotrajne epizodne uloge 2004. i 2014. godine. U Zvezdu je stigao prošlog leta, kada je potpisao trogodišnji ugovor. Sa Zvezdom je još osvojio i ABA Superkup u Laktašima.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar