Ђокић тврди да се Руси не повлаче из Рафинерије Брод

Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић тврди да се руски власници неће повући из нафтне индустрије, чија власт не може утицати на то како ће они пословати.

Република Српска 22.10.2019 | 12:12
Ђокић тврди да се Руси не повлаче из Рафинерије Брод
Ђокић је, одговарајући на питања посланика на данашњој сједници Народне скупштине Републике Српске, рекао да је приликом његовог недавног боравка у Москви на енергетском самиту, добио увјеравање руског министра енергетике Александра Новака да представници руског "Зарубежњефта“ немају намјеру да се повлаче из Републике Српске те да је то потврђено и током разговора с члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и премијером Руске Федерације Дмитријем Медведевим.

-За нас је јако значајно да имамо такав јасан став. Не можемо утицати на начин како ће они пословати, у ком ће капацитету и како активирати сва постројења и капацитете којима располажу овдје – рекао је ресорни министар.

Остало је, каже, отворено питање зашто се догодила хаварија у дијели постројења у Рафинерији нафте у Броду.

-Још увијек се чекају резултати истраге како би они послије тога могли доносити одлуке и одлучити на који начин ће даље пословати – нагласио је Ђокић.

Ремонт у бродској Рафинерији још траје и Ђокић не зна када ће бити окончан.

-Они су раније најавили да би евентулано тај ремонт могао бити завршен половином наредне године и да би Рафинерија могла бити погонски спремна. Али, то не значи да тако мора бити – устврдио је он.

Ђокић је најавио и разговоре представника власти и руске "Оптима групе“, под чијим окриљем послује приватизована нафтна индустрија Републике Српске, у чијем саставу су рафинерије нафте и уља у Броду и Модричи те ланац бензинских пумпи "Нестро петрол“.



(БН/Агенције)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

израелац

22.10.2019 10:16

што јес јес не могу руси никад сркоз да оду са балкана ал могу да нас поштеде својих проблема... и да нас пусте крају мало

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нермин

22.10.2019 10:47

Прави наслов трбао би бити. РУСИЈА НЕЦЕ ПРЕСТАТИ КРАСТИ ПАРЕ РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

биће плина каже баја

22.10.2019 10:50

Ђјоле о каквом ти пословању говориш, "пословање" у минусу годинама није нормално и на све то велики ремонт рафинерије, ма немој, оставриш минус од 600 милиона и онда идеш у генерални ремонт. Прича о рафинерији је завршена, само се питам ко је тај што је стотине милиона проћардо у ништа, или је можда покро, питање је сада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

22.10.2019 11:01

Не зна он ниста. Рафинерија је у правим рукама, лопова.Радници се отпустају свакодневно. Министар Дјокиц се хвали успјесима. Да није залосно било би смијесно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад

22.10.2019 11:50

Па гдје има бизнис да ти дрзава плаца порезе осим овдје.....нису луди да иду

ОДГОВОРИТЕ
Name

Данко

22.10.2019 11:52

Да ли сад ,да ли вјерујете више њему или својим очима....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фед

22.10.2019 11:53

У оваквој ситуацији и пословању боље је да нису ни долазили а овај нам јос прица и да це наставити и даље са нас пљацкају мало нас пљацкају ови наси па јос требају и Руси

ОДГОВОРИТЕ
Name

ха

22.10.2019 12:26

Боље да оду сто прије да неби и остале фирме упропастил

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

22.10.2019 13:49

У овом предузећу треба ријешити проблем економског "изцрпавања" на име високих камата које плаћа рафинерија већинском власнику. Те камате пореска управа Републике Српске не би смјела прихватити као трошак, већ као дане пласмане или позајмице. Тако би се направио ред.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Права обмана

22.10.2019 15:36

Својевремено у рафинерији Ријека изгорјела два камиона , пар повриједјених , један смртни исход , пола терминала за утовар изгорјело у послијеподневним цасовима и вец сутрадан радила нормално , био сам присутан а ово са русима .... , не дао их бог ником , муцка до коске...

ОДГОВОРИТЕ
Name

еурека

22.10.2019 16:14

"Ремонт у бродској Рафинерији још траје и Ђокић не зна када ће бити окончан." ремонт • мушки род Генерална поправка коришћене машине, поправка или преправка средства за рад после дуже употребе (фр.) нека ови у влади РС додају још "након огромне експлозије "

ОДГОВОРИТЕ
Name

макс

22.10.2019 16:20

-Још увијек се чекају резултати истраге како би они послије тога могли доносити одлуке и одлучити на који начин ће даље пословати – нагласио је Ђокић. прошло је више од годину дана, кад се могу очекиват резултати истраге?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драго Бањац

22.10.2019 16:56

Руси су унистили Рафинерију и Нафтну Индустрију у РС ,ово је циста лаз ,крај је људи ,сватимо то вец једном,све је унистено

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горд он

23.10.2019 21:18

Нема се ту ста висе паметовати,од 1680 радника остало је око 600 А јос се спрема,доста радника је отисло од хрватске,словеније и њемацке ,тако да од покретања нема ниста! Погледајте скупстину,сви перу руке ,нико ниста незна...а ови мајмуни у броду као да су хипнотисани....кратко рецено Српски Броде гоод бyе

ОДГОВОРИТЕ