ЕК: Крешендо Партизана надјачава Локомотиву!

Црно-бели у четвртом колу Еврокупа домаћину у крцатом Пиониру (20. 00, ТВ Спортклуб 1).

Кошарка 22.10.2019 | 18:27
ЕК: Крешендо Партизана надјачава Локомотиву!
У досадашњем делу сезоне постоји образац који се неретко понавља на утакмицама Партизана. Црно-бели крећу мало спорије утакмицу, али како време пролази играју све боље и - музички речено - у крешендо стилу обично добијају последњу деоницу, самим тим и меч. Једино против Приморске нису упалили на време. Све остале дуеле су добили на овај или овоме сличан начин. Зато се црно-бели надају да ће и вечерас против Локомотиве (20 часова, Спортклуб 1) бити најбољи када је најпотребније.

Утакмица против Тофаша у Београду била је прави пример тога јер је турски тим добио прву деоницу са 27:15, а на крају је Партизан славио тако што му је последња четвртина припала с 27:14, а трећа с 21:17. Слично је било и у Вилњусу где је Партизан изгубио прву деоницу с 17:18, а онда у наставку убртао и добио последњу са 16:13, самим тим и меч. Дуел против Венеције је био мало другачији јер је од самог старта Партизан кренуо добро.

Против Приморске је такође био очајан старт црно-белих, а ни убрзање и добијена последња деоница нису помогли тиму Андрее Тринкијерија да се извуче и добије.

Против Морнара иста прича - Партизан је губио после прве четвртине 14:20, да би на крају славио добивши последњу деоницу 15:10. Било је таквих утакмица и на АБА Суперкупу.

Дакле, понавља се образац… Лош старт, а све боља игра како време одмиче. Тим Андрее Тринкијерија има све победе и само један пораз у сезони. О том “крешендо” стилу говорили су после Бара и Новица Величковић и Вил Мозли.

“Кренули смо мало мекше, али смо у другој четвртини подигли ритам и после тога малтене контролисали утакмицу, привели је крају. Добро је што смо добили на страни. Морнар је нападачки оријентисана екипа. Свели смо их на разуман број поена и добили их добром разликом", рекао је Величковић.

Слилчно сматра и Вил Мозли.

"Почели смо споро, али у другом полувремену смо се држали плана игре. Више смо трчали, имали доста играча које смо користили и на крају дошли до победе", рекао је Мозли.

Партизан је почео европску одисеју никад боље - три победе из три утакмице. Са таквим учинком држи прву позицију у групи. Локомотива је другопласирана са две победе и поразом. Све нам говори да би на дуже стазе ово могао да буде и дуел за прво место у групи ако се настави са оваквом тенденцијом. Зато је обрачун Партизана и Локомотиве у Пиониру важан. У случају да Партизан дође до победе у овом мечу стигао би до скора 4:0 и тиме би можда и обезбедио пласман у ТОП 16 фазу Еврокупа.

Црно-бели дочекују дуел после две победе у гостима, против Ритаса и Морнара, вратио се у тим и Рашон Томас, тако да Парни ваљак може да каже да има све расположиве снаге за овај меч. И Андреа Тринкијери ће бити спреман да води овај дуел иако је пропустио прошли меч у Бару због малаксалости.

А против каквог тима ће Партизан играти вечерас, каква је Локомотива?

Доста је било промена током протеклог лета. Српски стручњак, Влада Јовановић напустио је клуб, на његово место дошао је познати италијански тренер, Лука Банки. Ипак, Србија има једног „представника“ у саставу овог тима, пошто црвено-зелени дрес у текућој такмичарској години носи Драган Апић, који углавном добија шансу са клупе. Ради се о бившем играчу Црвене звезде и ФМП-а.

Тим руског представника је прави микс искуства и младости. Са једне стране, ту су преискусни Виталиј Фридзон, Мантас Калниетис и Дмитри Кулагин, а са друге долазе веома енергични Џони О’Брајант, Вил Камингс и Сем Декер. Сам поглед на ова имена морао би састав Партизана да позове на опрез пред дуел у Београду.

Генерално, тим из Кубања ове сезоне, бар за сада, форсира игру на нешто већи број поседа, а самим тим и поена. У Еврокупу је после уводног пораза од Ритаса на гостујућем терену забележио две победе, над Венецијом и Лиможом. Нагласимо и да су црвено-зелени прошле године елиминисани у четвртфиналу ВТБ лиге, као и Еврокупа. Тамо су пораз у три утакмице доживели управо од данашњег ривала, Уникса из Казања.

Партизан и Локомотива су последњи пут одмерили снаге у Еврокупу пре две године и оба пута је руски тим био бољи. Од 2013. до данас Локо је добио свих пет обрачуна против црно-белих. Дакле, мотивација не би требало да изостане.

Партизан за сада има опробан рецепт за успех, а то је добра игра у другом полувремену. Било би корисно да вечерас крене снажно од почетка. Локомотива неће праштати празне минуте.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар