EK: Krešendo Partizana nadjačava Lokomotivu!

Crno-beli u četvrtom kolu Evrokupa domaćinu u krcatom Pioniru (20. 00, TV Sportklub 1).

Košarka 22.10.2019 | 18:27
EK: Krešendo Partizana nadjačava Lokomotivu!
U dosadašnjem delu sezone postoji obrazac koji se neretko ponavlja na utakmicama Partizana. Crno-beli kreću malo sporije utakmicu, ali kako vreme prolazi igraju sve bolje i - muzički rečeno - u krešendo stilu obično dobijaju poslednju deonicu, samim tim i meč. Jedino protiv Primorske nisu upalili na vreme. Sve ostale duele su dobili na ovaj ili ovome sličan način. Zato se crno-beli nadaju da će i večeras protiv Lokomotive (20 časova, Sportklub 1) biti najbolji kada je najpotrebnije.

Utakmica protiv Tofaša u Beogradu bila je pravi primer toga jer je turski tim dobio prvu deonicu sa 27:15, a na kraju je Partizan slavio tako što mu je poslednja četvrtina pripala s 27:14, a treća s 21:17. Slično je bilo i u Vilnjusu gde je Partizan izgubio prvu deonicu s 17:18, a onda u nastavku ubrtao i dobio poslednju sa 16:13, samim tim i meč. Duel protiv Venecije je bio malo drugačiji jer je od samog starta Partizan krenuo dobro.

Protiv Primorske je takođe bio očajan start crno-belih, a ni ubrzanje i dobijena poslednja deonica nisu pomogli timu Andree Trinkijerija da se izvuče i dobije.

Protiv Mornara ista priča - Partizan je gubio posle prve četvrtine 14:20, da bi na kraju slavio dobivši poslednju deonicu 15:10. Bilo je takvih utakmica i na ABA Superkupu.

Dakle, ponavlja se obrazac… Loš start, a sve bolja igra kako vreme odmiče. Tim Andree Trinkijerija ima sve pobede i samo jedan poraz u sezoni. O tom “krešendo” stilu govorili su posle Bara i Novica Veličković i Vil Mozli.

“Krenuli smo malo mekše, ali smo u drugoj četvrtini podigli ritam i posle toga maltene kontrolisali utakmicu, priveli je kraju. Dobro je što smo dobili na strani. Mornar je napadački orijentisana ekipa. Sveli smo ih na razuman broj poena i dobili ih dobrom razlikom", rekao je Veličković.

Slilčno smatra i Vil Mozli.

"Počeli smo sporo, ali u drugom poluvremenu smo se držali plana igre. Više smo trčali, imali dosta igrača koje smo koristili i na kraju došli do pobede", rekao je Mozli.

Partizan je počeo evropsku odiseju nikad bolje - tri pobede iz tri utakmice. Sa takvim učinkom drži prvu poziciju u grupi. Lokomotiva je drugoplasirana sa dve pobede i porazom. Sve nam govori da bi na duže staze ovo mogao da bude i duel za prvo mesto u grupi ako se nastavi sa ovakvom tendencijom. Zato je obračun Partizana i Lokomotive u Pioniru važan. U slučaju da Partizan dođe do pobede u ovom meču stigao bi do skora 4:0 i time bi možda i obezbedio plasman u TOP 16 fazu Evrokupa.

Crno-beli dočekuju duel posle dve pobede u gostima, protiv Ritasa i Mornara, vratio se u tim i Rašon Tomas, tako da Parni valjak može da kaže da ima sve raspoložive snage za ovaj meč. I Andrea Trinkijeri će biti spreman da vodi ovaj duel iako je propustio prošli meč u Baru zbog malaksalosti.

A protiv kakvog tima će Partizan igrati večeras, kakva je Lokomotiva?

Dosta je bilo promena tokom proteklog leta. Srpski stručnjak, Vlada Jovanović napustio je klub, na njegovo mesto došao je poznati italijanski trener, Luka Banki. Ipak, Srbija ima jednog „predstavnika“ u sastavu ovog tima, pošto crveno-zeleni dres u tekućoj takmičarskoj godini nosi Dragan Apić, koji uglavnom dobija šansu sa klupe. Radi se o bivšem igraču Crvene zvezde i FMP-a.

Tim ruskog predstavnika je pravi miks iskustva i mladosti. Sa jedne strane, tu su preiskusni Vitalij Fridzon, Mantas Kalnietis i Dmitri Kulagin, a sa druge dolaze veoma energični Džoni O’Brajant, Vil Kamings i Sem Deker. Sam pogled na ova imena morao bi sastav Partizana da pozove na oprez pred duel u Beogradu.

Generalno, tim iz Kubanja ove sezone, bar za sada, forsira igru na nešto veći broj poseda, a samim tim i poena. U Evrokupu je posle uvodnog poraza od Ritasa na gostujućem terenu zabeležio dve pobede, nad Venecijom i Limožom. Naglasimo i da su crveno-zeleni prošle godine eliminisani u četvrtfinalu VTB lige, kao i Evrokupa. Tamo su poraz u tri utakmice doživeli upravo od današnjeg rivala, Uniksa iz Kazanja.

Partizan i Lokomotiva su poslednji put odmerili snage u Evrokupu pre dve godine i oba puta je ruski tim bio bolji. Od 2013. do danas Loko je dobio svih pet obračuna protiv crno-belih. Dakle, motivacija ne bi trebalo da izostane.

Partizan za sada ima oproban recept za uspeh, a to je dobra igra u drugom poluvremenu. Bilo bi korisno da večeras krene snažno od početka. Lokomotiva neće praštati prazne minute.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar